Haberler

Narkotim' Mersin'de Göreve Başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları ile ’sokakta uyuşturucuyla mücadele’ kapsamında Mersin’de oluşturulan 87 kişilik narkotim göreve başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları ile 'sokakta uyuşturucuyla mücadele' kapsamında Mersin'de oluşturulan 87 kişilik narkotim göreve başladı. Mersin dahil 11 pilot ilde faaliyete başlayan projenin açılışını, Ankara'dan Başbakan Ahmet Davutoğlu pilot illere telekonferans sistemiyle bağlanarak yaptı.

Sokakta uyuşturucuyla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde düğmeye basan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Narkotim Projesi kapsamında 11 pilot ilde ekipler kurulmasını istedi. Bu kapsamda Mersin dahil 11 ilde emniyet müdürlükleri bünyesinde personel seçilerek bir narkotim ekibi oluşturuldu. Bu ekip öncelikle eğitimden geçirilirken, bugün de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'dan 11 pilot ile telekonferans sistemiyle bağlanarak projeyi başlatması ile göreve başladı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde de tören yapıldı. Törene; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen ile emniyet personeli katıldı. Törende, narkotik köpeklerinin gösterisi nefes kesti. Burada konuşan İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları ile sokakta uyuşturucuyla mücadele kapsamında oluşturulan Narkotim Projesi'nin Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 11 ilde faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi.

Bundan dolayı Mersin'de de 87 personelinin narkotim eğitiminden geçirildiğini belirten Bahar, "Önleyici hizmet anlamında suçun oluşmasını yerinde engellemek, sokakta polisin seri bir şekilde refleks göstererek uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynamasını sağlamak amacıyla, alanında uzman polislerden kurulu Narkotim Projesi çerçevesinde 16 motorize araçla bugün itibariyle ekiplerimiz göreve başlamıştır. Önümüzdeki günlerde de 16 adet motosiklet timinin de katılımı ile daha da güçlenecektir. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar göstermektedir ki sadece cezai tedbirler bu mücadelenin başarıya ulaşmasında yeterli olamamaktadır. Uyuşturucu maddelere olan arz ve talebin önlenmesinde, suçun doğal yaşam alanı olan sokakta da etkin tedbirlerin alınması zorunludur" dedi.

Projenin amaçları hakkında da bilgiler veren Bahar, "Uyuşturucu maddeler konusunda suç odağı haline gelen bölge ve alanların titizlikle analiz edilerek tespit edilmesi, tespit edilen bölgelerde hali hazırda uygulanan polisiye tedbirlere ek olarak narkotimlerin konuşlandırılması, tedbirlerle birlikte yapılacak değerlendirme çalışmalarıyla uyuşturucuyla mücadelede sıfır sorun politikasının etkinleştirilmesi, bu itibarla bütüncül bir yaklaşımla, uyuşturucuyla mücadele de paydaş tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da dayanışma ve işbirliği içerisinde çalışmaların titizlikle sürdürülmesi, toplumun her kesimiyle dayanışma içerisinde, onların huzur ve güvenini sağlamak amacıyla, uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin arttırılarak sistematik hale dönüştürülmesi, aynı zamanda bir insanlık suçu olan uyuşturucuyla mücadelede devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin kararlılığının gösterilmesi, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu maddelerden korumak için, yine toplumun her kesimiyle dayanışma ve işbirliği içerisinde ortak akılla hareket edebilmesi, uyuşturucu ile mücadelede toplumsal bilinç ve refleksin oluşturulması, bu projenin ana hedefleri arasındadır" diye konuştu.

Bahar'ın konuşmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'dan 11 ile telekonferans sistemi ile bağlanarak, projenin açılışını yaptı. Mersin'de de 87 narkotim bugün itibariyle göreve başladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hüseyin Bahar Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title