Haberler

    Müziğin Ustaları - Avni Anıl'ı Anma Konseri

    Müziğin Ustaları " Avni Anıl'ı Anma Konseri" Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda...

    23 Nisan 1928 tarihinde İstanbul'un Üsküdar Selimiye semtinde doğdu. Selimiye'deki Ondokuzuncu İlkokulu, Paşakapısı Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Çocukluğu  Üsküdar'da geçti. Musikiye çocukluk yıllarında Üsküdar halkevinde başladı. Müziğin ilk öğelerini  burada öğrendi. 1943-1946 yılları arasında cumartesi -pazar günleri müzik öğretmeni Kemal

    Bey'le Çamlıca Kısıklı'daki aile çay bahçesinde program yaptı. 1950 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Emin Ongan'la tanıştı ve ders almaya başladı. Beste, şarkı formu, günün şarkılarını meşk yoluyla öğrendi.

    1952 yılında babasının karasarılık hastalığına yakalanmasından sonra aile bütçesine katkıda bulunmak için polislik sınavlarına girdi ve ilk ataması Adana Emniyet Müdürlüğü oldu. 1955 yılında polislikten ayrıldı ve gazeteciliğe başladı. Üç yıl Akşam gazetesinin sanat sayfasını yönetti. 1955-1967 yılları arasında İstanbul Radyosu'nun haber servisinde çalıştı. 1967 yılında tek tip nota yayınlamaya başladı. Popüler şarkıların notalarını piyasaya yayınlayıp, satmaya başladı. 1969 yılında "Musiki ve Nota" adlı dergiyi çıkardı. 36 sayı ve üç cilt olarak yayımlandı. Emekli olduktan sonra, 1983 yılında Alsancak'ta "Avni Anıl Yayınevi'ni kurdu. Önceki yıllarda yayımlanan "Musiki ve Nota" dergisini bu defa Yeni Dizi Sayı 1 diyerek yeniden çıkarmaya başladı. Ayrıca "Anılar ve Belgelerle Musikimiz", "Bestecilerimizden Ezgiler" adlı nota fasikülleri kitaplarını yayınladı.

    "Musikimizden Portreler" isimli belgeseli ile televizyon programlarına başladı. Radyolarda " Sazdan Söze " ve "Dizelerden Ezgi Bahçesine " isimli programlara imza attı. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen "Devlet Sanatçısı" unvanını aldı. 14 Haziran 2008 yılında İzmir'deki evinde, seksen yaşında vefat etti.

    Solistler: Ayşen Birgör, Dilek Türkan, Nusret Yılmaz, Zekai Tunca

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Avni Anıl 23 Nisan İstanbul Üsküdar Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title