Haberler

Mustafa Koç, Holdingin Başına Geçmek İçin Babasına Tek Şart Sunmuş

Güncelleme:

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türk ekonomisinin önemli ismi Mustafa Koç, holdingin başına geçmeden önce babasına 'bir süre yanında kalması' şartını sunmuş.

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu, dün sabah evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'la yaptığı bir röportajda dile getirilen diyalogları köşesine taşıdı.

Cıvaoğlu, köşesinde Mustafa Koç'un holdingin başına geçmek için babasına sunduğu tek şartı da yazdı:

"BİR ŞARTIM VAR"

"Mustafa Koç böyle büyük bir sorumluluğun kendisine emanet edildiği için teşekkür ediyor. Ama "Bir şartım var. Baba kendini emekliye ayırdın diye hep hayalini kurduğun tekneyle dünya turunu ertelemeni istiyorum. Sana ihtiyacım var. Her gün buraya gelmeyi sürdürmelisin ve ne zaman başım sıkışsa odana gelip sana danışabilmeliyim" diyor. Rahmi Bey de bu isteği kabul ediyor."

İşte Civaoğlu'nun yazısındaki o bölüm;

Bir söz vardır: "1. nesil kurar, 2. nesil devam ettirir, 3. nesil batırır..."
Koç Grubu'nda bu söylem gerçekleşmedi.
Tam tersine, son 3 yılda 2 buçuk katı büyüdü.

Bunda 3. nesilden Mustafa Koç'un iyi yönetiminin yanı sıra profesyonelleşme ve kurumsallaşma katkısı da önemli.

Koç Grubu'nun dağılmaması, kardeşlerin, torunların aynı çatı altında bir arada kalması da onun isteğiydi.

DAHA BABASI YÖNETİMDEYKEN 'DANIŞMAN' ÖNERİSİNİ GETİRİYOR

Daha babası yönetimdeyken Mustafa Koç, aileye şöyle bir öneride bulunuyor:
"Amerika'da değerli bir danışman var. Büyük aile şirketlerine hizmet veriyor. Onu getirtelim."

Rahmi Bey sonrasının yönetimini düzenlesin, karışıklık olmasın.

Bu danışman, 2 yılı aşkın süre sık sık İstanbul'a geliyor.

Aile bireylerini yüz yüze getirerek konuşmakta en zorlanılacak konularda bile tartışma açtırıyor.

"Ailenin tek liderinin olması" ama onun da "aileye karşı sorumlulukları, diyalog çerçevesi, haklar, görevler, beklentiler" net çizgilerle belirleniyor.

ABD'YE ÜST DÜZEY KURSLARA GÖNDERİLİYOR

Mustafa Koç, gene bu danışmanın önerisiyle Amerika'ya başta "liderlik" ve "finansman" olmak üzere üst düzey kurslara gönderiliyor.

MUSTAFA KOÇ'UN HOLDİNGİN BAŞINA GEÇMESİNİ TÜM AİLE DESTEKLİYOR

Bütün bunlardan sonra Rahmi Koç, Mustafa, Ömer ve Ali Koç kardeşleri evine yemeğe davet ediyor. Ve "Mustafa Koç'un kendisinin yerini alması" kararını açıklıyor.

Tüm aile ona yürekten destek sunuyor. Mustafa Koç böyle büyük bir sorumluluğun kendisine emanet edildiği için teşekkür ediyor.

"AMA BİR ŞARTIM VAR..."

Ama "Bir şartım var. Baba kendini emekliye ayırdın diye hep hayalini kurduğun tekneyle dünya turunu ertelemeni istiyorum. Sana ihtiyacım var. Her gün buraya gelmeyi sürdürmelisin ve ne zaman başım sıkışsa odana gelip sana danışabilmeliyim" diyor.

Rahmi Bey de bu isteği kabul ediyor.

Mustafa Koç'u holdinginin başına taşımakta rehberlik eden o danışmandan Türkiye'de iş yaşamının başka büyük ve köklü aileleri de yararlanmakta. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Güneri Cıvaoğlu Koç Holding Milliyet Ali Koç Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

vatandaş:

Allah Rahmet eylesin şimdiki Hükümet Koç grubunu batırmak için her türlü iftirayı attı ama adamlar yinede dim dik duruyorlar. Allahın rahmeti iyilerde olsun.

19
20
yanıtYanıtla
vatandaş:

61 plaka akkılı ol aklınıalırım.

yanıt1
yanıt6
yasasin milli oldum:

hükümet bu adamı batırmak için tüpraşa falan hep baskın yaptı ama allah doğrunun yanında oldu, sallayamadılar bile koç''u. batırmaya çalıştıkları bu adam en yardımsever seçildi ama bu da batıyor herhalde bazılarına. . .

17
20
yanıtYanıtla
Sapanca Gölü:

Ne batırması? Tam da yüzyılın en sıcak yıllarının yaşandığı, kuraklık endişelerinin yaşandığı zamanlarda, üstelik de Sapanca gibi 2 şehrin birden İÇME SUYU ihtiyacını karşılayan nitelikli bir gölün suyunun Tüpraş tarafından ve GİZLİCE hortumlandığını ve böyle nitelikli bir suyun sanayi amaçlı kullanıldığını, gölün beslenmesinin tehlikeye sokulduğunu hemen unuttun ya da duymadın galiba. .

yanıt13
yanıt2
ilyas:

ne kadar boş konuşan insanlar olduk önce allah rahmet eylesin diyelim sonrada olmayan beyinleriyle yorum yapanlara türkiyede kaç milyon insan koç holdingin sayesinde ekmek yiyor bilen varmı şimdi mustafa beyin ölümünden sonra acaba kaç insan işsiz kalacak bilen varmı yok bir zamanlar sabancı ve koç kefil olmazsa kredi vermeyen amerikanın bu iki iş adamı sayesinde kredi aldıklarını biliyorlarmı tekrar allah rahmet eylesin türkiyemizin başı sağ olsun allah ailesine sabır versin

20
3
yanıtYanıtla
Naz:

Kültür, nezaket, insanlık, çağdaşlık, dürüstlük, çalışmak ve başarı bunların birleşimi Mustafa Koç, nurlar içinde yat, mekanın cennet olsun. Bu ülkeye çok şey kattın, haketmediğini düşündüğüm bir çok davranışa maruz kaldın vergi teftişleri, vergi Cezaları ama duruşundan taviz vermedin. Allah''ın sevgili kuluymuşsun ki seni erken yanına aldı, çekmeden , ani , elin ayağın tutarken ve aklın başındayken yani kimseye muhtaç olmadan ruhunu teslim ettin, Ardından milyonlar çok iyi insandı diyor.

21
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut,:

Ülkedeki tüm zengilere her gün bir iftira atılıyor. Bu şirketler Türkiyenin bel kemiği, Sabancılar Koçlar olmazsa Türkiye olmaz onun için tüm bürokratların söylediklerine dikkat etmesi lazım.

10
9
yanıtYanıtla
naci:

Bakkal dükkanından meydana geldi koç grubu diyor. Nasıl bu noktaya geldiğini herkez biliyor. Bakkal dükkanından türkiyenin yarısına sahip oldun he. süper zeka

11
6
yanıtYanıtla
yorgun savaşçı:

Çok üzüldüm ve şaşırdım Allah rahmet eylesin, erken bi göç olması beni üzdü çünkü 94, te marmariste çalışırken koç ailesinin katıldığı bir yemekte siparişlerini almıştım. Vehbi bey oğlum sen hepsinin siparişini al enson bena gel demişti öyle yaptım, sıra Vehbi beye gelince oğlum bırak adisyonu sana tarifedeyim dedi tamam dedim, rahmetlinin tarifi bitmeden sen fırdık istiyorsun dedim oda bana nerelisin dedi ve siirt, li olduğumu söyleyince benim söylediklerimi unut sizin orda nasıl yapılıyorsa öyle ya

10
6
yanıtYanıtla
DİNO 75:

RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN. ÖYLE BİR İNSANIN ARKASINDAN YANLIŞ YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİLDİR. NE MÜSLÜMANLIĞA NEDE DELİKANLILIĞA SIĞAR. EY O YANLIŞ YORUM YAPANLAR SİZİN BU ÜLKEYE NE FAYDANIZ VAR. ZARARDAN BAŞKA.

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title