Haberler

Muş'ta 'Sağlıklı Dişler Tatlı Gülüşler' Projesi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, ‘Sağlıklı Dişler Tatlı Gülüşler’ projesiyle köy okulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi ve diş macunu dağıttılar.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, 'Sağlıklı Dişler Tatlı Gülüşler' projesiyle köy okulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi ve diş macunu dağıttılar.

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, merkeze bağlı Yeroluk Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı gözetiminde Mehmet Rojhat Çiftçi, İdris Yıldız, Fethi Yalçıntaş ve Mustafa Altankan tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi. Üniversiteliler, öğrencilere yönelik bilgilendirmelerden sonra kırtasiye malzemesi ve diş macunu dağıttılar.

Amaçlarının köy okullarındaki çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi vermek olduğunu belirten proje sözcüsü İdris Yıldız, ağız ve diş sağlığının ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Proje ile farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Yıldız, "Köy okullarındaki öğrencileri diş sağlığı hakkında bilgilendirmek için böyle bir proje başlattık. Proje kapsamında ziyaret ettiğimiz Yeroluk İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrencilere dişlerine nasıl bakmaları gerektiği hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca, ziyaret ettiğimiz okuldaki öğrencilere diş macunu, diş fırçası ve muhtelif kırtasiye malzemeleri dağıtık" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İdris Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title