Haberler

Muratlı Kaymakamı Hersanlıoğlu'ndan Stk'lara Ziyaret

Tekirdağ'a bağlı Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ'a bağlı Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Hersanlıoğlu, sırasıyla Türk Kızılayı Muratlı Şube Başkanlığı, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Balkan Gençlik Spor ve İzcilik Spor Kulübü Derneği'ne ziyarette bulundu.

Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Ümit Kanbur'dan son yağışlar ve verimler ile ilgili bilgi alan Kaymakam Hersanlıoğlu, son yağışların buğdayda verim düşüklüğüne neden olabileceğini belirtti. Çiftçilerin eskisi gibi fazla para kazanamadıklarının altını çizen Hersanlıoğlu, Amerika'daki verim ile Türkiye'deki verimin aynı oranda olmadığını beyan etti.

Bundan böyle bütün işlemlerin düzenli hale getirileceğini kaydeden Hersanlıoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamasına geçileceğini de anlattı. Çiftçi Koruma Sistemi'ne borcunu ödemeyen çiftçilerin bundan sonra işlemlerinin de yapılmayacağını anlatan Mahmut Hersanlıoğlu, Çiftçi Koruma Derneği yetkililerinin resmi yazı ile durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yazmalarını tavsiye etti. Ayrıca Çiftçi Koruma Derneği tahsildarı Murat Çoban'a alacaklarını toplamasını hatırlatan Hersanlıoğlu, "Sen görevini yaparsan, koruma görevini de daha iyi yaparsınız" dedi.

Muratlı'daki tarım arazilerinin gün geçtikçe verimi kaybettiğini öne süren İlçe Tarım Müdürü Ertekin Günaçtı ise, Muratlı topraklarının verim derecesinin 3 olması gereken yerlerde, 1,8'e gerilediğini açıkladı. Günaçtı, tarlaların verimini artırmak için hiçbir şey yapılmasa bile fiğ ekilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaymakam Hersanlıoğlu ve Muratlı Başsavcısı Ferhat Engin Kurular, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıtkı Elfani'yi de ziyaret etti.

Başkan Elfani'den esnafın sorunlarını dinleyen Hersanlıoğlu, esnafın dertlerine çözüm için neler yapıldığını da sordu. Odaya kayıtlı 530 üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Muratlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Elfani ise, "Esnafların durumlarının çok iyi olduğunu söyleyemem. Muratlı esnafının sadece esnaflıktan geçinmesi oldukça zor. Esnafların yan gelir olarak genellikle çiftçilikten destek sağladıklarını ya da eşlerinin ek olarak çalıştıklarını biliyoruz. Aksi halde geçinmeleri zor" diye görüş bildirdi.

Muratlı Taşıyıcılar Kooperatifi'ne de önerilerde bulunan Hersanlıoğlu, yeni yapılan lojistik merkezinden yer almalarını söyledi. Lojistik merkezinde yerlerinin olmasının gelirlerini daha da artıracağını hatırlatan Hersanlıoğlu, "Buralarını değerlendirin" çağrısında bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Hersanlıoğlu Türk Kızılayı Tekirdağ Muratlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title