Haberler

Murat Karayılan'ın Köyünde Sesizlik Hakim

Terör Örgütü PKK'nın Lider Kadrosunda ve ABD'nin Arananlar Listesinde Bulunan Murat Karayılan'ın Kardeşi Bozan Karayılan, 9 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Kameralar Karşısına Geçti.

Terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda ve ABD'nin arananlar listesinde bulunan Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, 9 yıl aradan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti. Kardeş Karayılan, ağabeyi Murat Karayılan'ın yakalandığına dair bir bilgilerinin olmadığını ancak, televizyonlardan duyduğunu söyledi.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin ardından örgütün başına geçen Murat Karayılan'ın yakalandığı haberleri belirsizliğini korurken, Karayılan'ın köyünde ise sessizlik sürüyor. Karayılan'ın köyünde Türk bayrağı dalgalanıyor. Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, ağabeyi Murat Karayılan'ın yakalandığına dair kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından örgütün başına getirilen Murat Karayılan'ın köyünde bulunan kardeşi Bozan Karayılan tam 9 yıldır kameralar karşısına geçmediğini kaydetti. Basında yanıltıcı ve çarptırıcı haberler çıktığını belirten Bozan Karayılan, uzun aradan sonra ilk kez konuştuğunu söyledi. Ağabeyinin yakalanarak İtalya'ya götürüldüğüne dair çıkan haberler üzerine ilk kez konuşan kardeş Bozan Karayılan, "Bizde yakalanmasını basından ve medyadan takip ediyoruz. Bizim herhangi bir görüşmemiz

olmadı, bu mümkün değil. Biz barışın sağlanmasını istiyoruz. Bu ülkede kardeş kanının akıtılmamasını istiyoruz. Her zaman barışın savunuyoruz. Bu ülkede silahların bırakılması ile birlikte özgür birlikteliğin sağlanmasını benimsiyoruz" dedi.

Köylerinde kendilerine yönelik baskıların olmadığını kaydeden Bozan Karayılan, ağabeyine bu konuda bir çağrıda bulunma gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek, "Bizim isteğimiz silahların bırakılmasıyla beraber bu insanların siyasal olarak Anayasa'daki haklarının talep edilmesi, verilmesidir ve barışın sağlanmasıdır. Biz Türk-Kürt kardeşliğini savunuyoruz. Bu noktada devlet yetkilileri üzerine düşen görevi yapsın" diye konuştu.

Örgütün lider konumundaki Murat Karayılan'ın yıllarca kaldığı Kandil dağında örgütü simgeleyen bez parçaları dalgalanırken, Murat Karayılan'ın, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Konak Köyü Sakaltutan köyünde Birecik Kaymakamlığı tarafından geçen yıl yaptırılan okulda şimdileri Türk bayrağı dalgalanıyor. Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, köylerinde yaşayanlarla akraba olduklarını ve hiç kimse ile bir sorunlarının olmadığını söyledi.

(FÖ-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title