Haberler

Muhtar Kent Coca-Cola Ceo'luğundan Ayrılıyor (2)

Coca-Cola'nın başkanı ve Operasyonlar Üst Yöneticisi COO'su James Quincey, Mayıs ayında şirketin CEO'su Muhtar Kent'in görevi bırakacağını açıkladı.

Coca-Cola'nın başkanı ve Operasyonlar Üst Yöneticisi COO'su James Quincey, Mayıs ayında şirketin CEO'su Muhtar Kent'in görevi bırakacağını açıkladı.

Başkan Quincey açıklamasında, "Jamesle şirketimizdeki 20 yıllık kariyerinin 10 yılını birlikte geçirdik. Geniş endüstri bilgisi, markamız ve sistemimiz üzerindeki uzmanlığının değişen tüketici tercihleri algısıyla birleşmesi, onu bizim şirketimizin liderliği için ideal bir aday haline getirmişti" ifadelerini kullandı.

Coca-Cola Şirketi yaptığı açıklamayla, Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Muhtar Kent'in şirketin üst yönetimi planlamasına ilişkin yaptığı öneriyi Yönetim Kurulu'nun oybirliği ile kabul ettiğini duyurdu. 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni yapıda, halen şirketin Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) görevini yürütmekte olan James Quincey, İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlenirken, Muhtar Kent Yönetim Kurulu Başkanı olarak Coca-Cola Şirketi'ndeki görevine devam edecek.

Şirketin uzun dönemli büyümesini yönetmek için üst yönetimdeki devir teslimini çok iyi planlanmak gerektiğini ifade eden Muhtar Kent, "İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu'yla birlikte çalıştım. James Quincey'nin şirketimizin yeni CEO'su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz" dedi.

Coca-Cola Şirketi'nde gerçekleşen üst yönetim planlaması ile Coca-Cola Şirketi Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) James Quincy, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlenirken, Muhtar Kent ise Coca-Cola Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek.

2008'de göreve başlayan Kent, 23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhtar Kent Coca Cola 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title