Haberler

Mühendislik Eğitimi Aldı, Ama Müzisyenliği Seçti

İzmirli Jeofizik Mühendisi Özlem Coşkun, deprem ve sismik araştırmalar yapmak yerine çocukluktan beri büyük aşkla bağlı olduğu müziği seçti. Özlem Coşkun, bugüne kadar yaptığı 150 beste içerisinden seçtiği 5 şarkılık albümüyle, ilk önce dijital ortamda, şimdi de müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un da albüm şarkılarından birisinin dinleyip çok beğendiğini ve okumak istediğini anlatan Özlem Coşkun, "Bütün eserlerim, Bülent Hanım'ın" dedi.

İzmir'de annesi Şükran Coşkun'un, kendisine söylediği şarkılarla müzik tutkusu başlayan Özlem Coşkun, ortaokul ve lise yıllarında da bu sevgisinden vazgeçmedi. Liseyi bitirdiğinde ise ailesinin konservatuvar eğitimi alması telkininde bulunmasına rağmen Özlem Coşkun, ablası gibi mühendis olmak istedi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Okul yıllarında müzikten vazgeçmedi, gruplarda solist olarak özel gecelerde sahneye çıkmayı sürdürdü. YILDIRIM GÜRSES'İN SON ÖĞRENCİSİ OLDU

Okulundan mezun olduktan sonra tıbbi mübessillik yapan Özlem Coşkun, hiç müzik eğitimi almadığı halde söz yazıp beste yapmaya da başladı. Müzik çalışmaları sırasında tanıştığı, ses sanatçısı ve bestekar Yıldırım Gürses'in de desteğini alan Özlem Coşkun'un, sahne hayalleri, ünlü sanatçının 2000 yılında hayatını kaybetmesiyle yarım kaldı. Gürses'in ölümünden sonra sahneye çıkma fikrinden uzaklaşan ancak beste yapmayı sürdüren Özlem Coşkun, geçen yıl yeniden sahnelere çıkma kararı aldı. Bugüne kadar yaptığı 150 beste arasından seçtiği şarkılarıyla albüm yapan Özlem Coşkun, bunu ilk kez internet üzerinden dinleyenlerin beğenisine sundu. Kısa sürede olumlu tepkiler alan, dinleyen sayısı hızla artan Özlem Coşkun, şarkılarını albümle piyasaya sürmeye de karara verdi. 5 şarkılık albümün önümüzdeki günlerde müzik marketlerdeki yerini alacağı öğrenildi.

BÜLENT ERSOY'DAN BÜYÜK BEĞENİ

Albüm çalışmaları sırasında bir de klip çeken Özlem Coşkun, stüdyo çalışmalarında tesadüfen orada bulunan Bülent Ersoy'a da şarkısını dinletme fırsatını yakaladı. Şarkısını çok beğenen Bülent Ersoy'un da beste istemesi, Coşkun'un kendisine güvenini artırdı. Özlem Coşkun, "Bülent hanım çok değerli bir sanatçı. Elbette bestemi beğenmesi ve benden okumak için istemesiyle çok mutlu oldum. Bu bana gurur verir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Gürses Bülent Ersoy Özlem Coşkun İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title