Haberler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde akademik yıl açılış töreni yapıldı

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2021-2022 akademik yılı açılış töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2021-2022 akademik yılı açılış töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yüksek Öğretim Kurumu Kalite Kurumu Kalite Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve öğretim üyeleri katıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin kurulduğu 1992 yılından bugüne her alanda büyük gelişmeler kaydederek, 21 fakülte, 4 enstitü, 47 araştırma ve uygulama merkezi, 42 bin 595 kayıtlı öğrencisiyle bölgenin en önemli üniversitelerinden biri haline geldiğini söyledi.

Kentin, turizm, sağlık, madencilik, tarım, bilişim teknolojileri gibi pek çok sektörle iç içe olduğunu belirten Tavlı, "Üniversitemizin bilimsel çalışmaların yanı sıra, üstleneceği misyon ve sahip olduğu vizyon ile şehrimize yön veren, ilimizin sahip olduğu ekonomik, toplumsal, tarihsel ve kültürel potansiyelin ortaya çıkmasında önemli işlevler üstlenebileceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin TÜBİTAK projelerinde Türkiye'nin en köklü üniversitelerini bir kez daha geride bırakarak, desteklenen 289 projesiyle birinciliği göğüslediğini vurgulayan Tavlı, gösterilen başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Tavlı, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin daha iyi imkanlarda barınması için 1500 erkek, 524 kız öğrenci kapasitesine sahip Turgutreis Öğrenci Yurdunu hizmete açtığını, yılbaşına kadar 2023 öğrenci kapasiteli bir yurdun daha hizmete gireceğini, bunlara ek olarak üçüncü etap 1350 kapasiteli öğrenci yurdunun yapımına da başlandığını dile getirdi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise göreve geldiklerinde kendilerine Ar-Ge üniversitesi hedefi koyduklarını, bu hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Hedeflerinin MSKÜ'nün dinamik, üretken gücünü ortaya çıkarmak olduğunu anlatan Çiçek, "Bu süreçte öğretim elemanlarımızın bilimsel çalışma ve proje üretmelerine katkı sağlamak amacıyla üniversitemizin bilimsel altyapısını adil, şeffaf ve paylaşımcı yönetim anlayışı çerçevesi içerisinde hızla geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Törende, 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim döneminde dört farklı puan tütünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini birinci tercihle kazanan öğrencilere belge ve hediyeleri verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından müzik dinletisinin sunulduğu programda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas da "Yükseköğretimde değişim ve kalite" konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muzaffer Elmas Muğla AKM Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title