Haberler

Muğla'da AK Parti'nin Oylarını MHP Yükseltti

Muğla'da 1 Kasım erken genel seçimlerinde sürpriz yaşanmadı.

Muğla'da 1 Kasım erken genel seçimlerinde sürpriz yaşanmadı. 7 Haziran'da aldığı oyları AK Parti'ye kaptıran MHP'de üzüntü yaşanıyor. CHP 11 ilçede, AK Parti ise 2 ilçede birinci parti oldu. MHP hiçbir ilçede varlık gösteremedi.

1 Kasım seçimlerinde resmi olmayan sandık sonuçlarına göre Muğla'da CHP yüzde 48.37 oy oranı ile birinci, AK Parti yüzde 29.91 oy oranı ile ikinci parti, MHP ise yüzde 14.95 oy oranı ile üçüncü parti oldu. Bu sonuçlara göre CHP 3, AK Parti 2, MHP ise 1 milletvekilini meclise gönderdi.

25'inci Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde milletvekili adaylarını ön seçim ile belirleyen CHP 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 45.76 oy oranını kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 48.37'ye çıkardı. CHP 278 bin 641 oy alarak avukat Akın Üstündağ, emekli savcı Ömer Süha Aldan ile Prof. Dr. Nurettin Demir'i meclise gönderdi.

Ak Parti, MHP'den aldıklarıyla birlikte, il genelinde 172 bin 262 oy ve yüzde 29.91 oy oranına sahip oldu. Kavaklıdere ve Seydikemer İlçeleri'nde birinci olan AK Parti, turizmci Hasan Özyer ile eski Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk'ü meclise gönderdi. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen inşaat mühendisi Hasan Kökten'in bu defa aday gösterilmemesi üzerine ikinci sıraya yazılan Öztürk'ün, partisinin oylarında artışında etkisinin olduğu belirtildi.

7 Haziran seçimlerinde yüzde 18.89 oy oranı bulunan MHP bu seçimde 86 bin 96 oyla yüzde 14.95'e geriledi. MHP'den meclise giden isim Mehmet Erdoğan oldu. Bir önceki seçimlerde Muğla'da yüzde 5.11 oy alma başarısı gösteren HDP ise bu seçimde yüzde 4.05 oy oranında kaldı.

İŞ DÜNYASI MEMNUN

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Kimse farklı bir sonuç çıkıp ne olacağı meçhul bir şeye girmek istemedi. Ülkemizde yaşanan terör olayları ve ekonomik sıkıntıların çözüleceğine inanıyorum" dedi.

MHP TABANIN TEPKİ OYLARI AK PARTİ'YE GİTTİ

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, "Muğla üzerine düşeni yaptı. Ciddi oy artışımız oldu. Örgütümüz çok kısıtlı imkanlara rağmen partisini başarıya taşıdı. Ancak Türkiye genelini Devlet Bahçeli'ye sormak gerekiyor. Kendisi her şeye 'hayır' dedi. Sonuç olarak MHP'nin tabanı tepki olarak AK Parti'ye destek verdi. Bu durum Muğla'ya da yansıdı. CHP örgütleri ilçe başkanlarıyla, yöneticileriyle, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle, önceki dönem milletvekilleriyle, mevcut milletvekili ve milletvekili adaylarıyla yaptığımız plan-proje çerçevesinde çalıştılar. Bir günümüzü boşa geçirmeden tüm seçmenlerimize ulaştık. Genciyle yaşlısıyla tüm örgütüme ve halkımıza partimize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ise, Muğla'da bugüne kadar ki en yüksek oyu aldıklarına dikkati çekip, "Bu başarı tamamen teşkilatlarımızın ve vekil adaylarımızındır. Seçim geride kaldı. Artık hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. İlimize yapacağımız çok yatırımlar var. Bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz" diye konuştu.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise halkın kararına saygı duyduklarını söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Süha Aldan Akın Üstündağ Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

mamo:

yahu yalan yazma köyüm deki 40 mhp li chp ye oy verdi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title