Haberler

Muğla'da 7 şiddetinden büyük deprem beklenmiyor

Güncelleme:

Muğla'da 7 şiddetinden büyük deprem beklenmiyorMUĞLA'da, deprem çalıştayında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ildeki en büyük depremin 7 büyüklüğünde olabileceğini belirterek, "Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa, depremlerden yıkılmaz.

Muğla'da 7 şiddetinden büyük deprem beklenmiyor

MUĞLA'da, deprem çalıştayında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ildeki en büyük depremin 7 büyüklüğünde olabileceğini belirterek, "Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa, depremlerden yıkılmaz. Ancak ülkemizde 5 şiddetinde bile yıkılan yapılar ve can kayıpları olabiliyor. Bu nedenle ciddi önlemlerle Muğla depremlerden etkilenmez" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Muğla'da tarım, maden ve orman çalıştaylarının ardından son günlerde ülke gündemini meşgul eden deprem konusunda da çalıştay düzenledi. Türkiye ve dünya genelinde söz sahibi olan ünlü mühendis ve mimarların sunum yaptığı çalıştayda, Muğla'nın fay hatları, deprem jeolojisi, geçmiş depremler ve kentsel dönüşüm konuları konuşuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştaya; Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan, ilçe belediye başkanları, siyasiler, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Civelek, çalıştayın depreme karşı bilinçlendirme, hazırlıklı olma ve depremin yıkıcı etkilerinden korunma konusunda büyük katkıları olacağını ifade etti.

'MUĞLA'DA DİKEY DEĞİL, YATAY YAPILAŞMAYA İZİN VERİYORUZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Muğla'daki yapılaşmanın dikey değil, yatay olarak sağlandığını, bu nedenle Bodrum depreminin şehri etkilemediğini söyledi. Gürün, Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem riski taşıyan bölgelerde yaşadığını, bu nedenle depremin bir felaket olamaması için ülkenin tüm paydaşlarıyla depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Elazığ'da yaşanan deprem felaketini, yaptığı araştırmalar sonucu öncesinde tahmin edip uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür ise, Muğla'da düzenlenen deprem çalıştayında bölgedeki deprem hareketlilikleri hakkında bilgi verdi. Muğla'nın Ege ana graben sisteminin tavan bloğu üzerinde yer aldığını belirten Görür, Muğla'nın kendi fay hatlarının hareketleri dışında Kıbrıs, Balıkesir ve İzmir gibi komşularının fay hareketlerinden de etkilendiğini söyledi. Görür, "Muğla'nın hem kendi depremini üreten fay hatları var hem de komşularının depremini üreten fay hatlarından etkileniyor. Ancak yine de Muğla deprem konusunda şanslı. Çünkü burada en büyük deprem 7 şiddetinde olacaktır. Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa, depremlerden yıkılmaz. Ancak ülkemizde 5 şiddetinde bile yıkılan yapılar ve can kayıpları olabiliyor. Bu nedenle ciddi önlemlerle Muğla depremlerden etkilenmez" dedi.

Çalıştayda ayrıca Japon mimar Yoshinori Morıwakı, Dr. Ebru Harmandar, Prof. Dr. Murat Balamir, Dr. Murat Ersen Aksoy, Mimar Cengiz Bektaş ve Doç Dr. Deniz Ülgen sunumlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Naci Görür Türkiye Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title