Haberler

Müebbet Cezası Onanan Nevin Yıldırım'ın Avukatı Konuştu

Güncelleme:

Tecavüzcüsünü pompalı tüfekle öldürdükten sonra başını kestiği iddia edilen ve müebbet hapis cezası onaylanan Nevin Yıldırım'ın avukatı, "Eğer haksız tahrik uygulansaydı, Nevin'in şuan tahliye edilmesi gerekiyordu" dedi.

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Korukaya köyünde yaşayan Nevin Yıldırım, kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012'de pompalı tüfekle öldürüp, başını keserek köy meydanına bıraktı.Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

KIZ ÇOCUK DÜNYAYA GETİRMİŞTİ

Olay günü Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

YARGITAY KARARI BOZDU TEKRAR YARGILANDI

Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz üzerine Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, "olayı gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği" gerekçesiyle usul yönünden bozmuştu.

MÜEBBET CEZASI ONANDI

Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis verilmişti. Bu karara karşı yapılan temyiz üzerine de dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesine gelmişti. Geçen hafta temyiz incelemesini duruşmalı yapan Dairenin kararı açıklandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım'ın müebbet hapis cezasını onadı.

"HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ VERİLSEYDİ, TAHLİYE OLACAKTI"

Kararı Evrensel'e değerlendiren Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, "Bundan sonra Anayasa Mahkemesi var, davayı Anayasa Mahkemesine taşıyacağız" dedi. Yerel mahkemenin kararının bozulmasını en azından iyi hal indirimi verilmesini beklediklerini söyleyen Hacıvelioğlu, kadın üyenin kararını olumlu ve sevindirici bulurken "Eğer haksız tahrik uygulansaydı, Nevin'in şuan tahliye edilmesi gerekiyordu. Bu kararla birlikte erkek adalet sonucuna vardıklarını düşünüyorum. Yargının her aşamasından sabıkası olan erkeklere bile iyi hal indirimi uygulanırken, Nevin'e uygulanmaması adalet ve eşitlikle açıklanabilecek bir sonuç değil" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nevin Yıldırım 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

HERKES EDERİ KADAR:

Kadın namus için öldürmüş müebbet hapis vermişler. Eğer rızasıyla para karşılığı birlikte olsaydı ve parasını alamadığı için öldürseydi şimdi serbestti. Her zaman diyorum size savcılar ve hakimler toplumsal kaos oluşturmaya çalışıyorlar. İnsanların birbirlerine düşmesini istiyorlar. Ben hiç bir adalet kurumuna güvenmiyorum. İşlenen suçlara verilen cezaları görüyoruz. Bu kadına neden indirim yapılmadı?Hırsıza, mafyaya, teröristlere neden indirim yapılıyor? İşte düşünülmesi gereken nokta burası. Sizce????

74
13
yanıtYanıtla
gerçekçi:

evet haklısın resmi müdafa kadın kendisini korumuş buna lafım yok iyide yapmış ama kafasını kesip meydana atmak nedir o olayda neler oldu bunları bi araştırmak lazım Adalet herkes için geçerlidir bilmediğimiz bir sürü olaylar var neye göre kime göre kararlar veriliyor sen şimdi bakkal işletiyorsun birine veresiye diğerine veresiyesiz desen adalet olurmu biraz enpati yapılsa ve olayın diğer yüzünü bilmeden hemen yargılamak olurmu bu arada yanlış anlaşılmasın kadın HAKLDIR

yanıt6
yanıt3
Aaa:

Kadındaki kine bak. Öldürdün kafa kesmek nedir.

11
62
yanıtYanıtla
EMPATİ:

Aynı şeyleri yaşamanı dilemem, fakat bi empati yap bakalım. . . .

yanıt4
yanıt1
VATANDAŞ:

600 MİLLET VEKİLİ KADIN AİLE BAKANLIGI NEREDE İNSAN HAKLARI NEREDE KADIN HAKLARI NEREDE ??????

yanıt10
yanıt4
Gül:

Eden bulur! Kadinin hayatini mafetsin sonra acisini cekmesinmi?

yanıt7
yanıt2
Nuri Alco:

Vatandas bu basörtü tasiyor ondan - kokos olsa bak insan haklarina kadar giderdi is. Bacim gecmis olsun allah kurtarsin - bu adaletsizligin rezilligi. Kadina tecavüz edilsin, birde hamile birakilip kirletilsin, sonra bunu yapani intikam alip öldürdümü, sen müebbet al. yuh hemde yuuuuuuuuh! Böyle adaletin ben. . . .

yanıt5
yanıt2
Gülcan:

Bence hakimler gereğini yapmış bu iş öyle bildiğiniz gibi degil

18
36
yanıtYanıtla
1:

Nasıl peki anlatırmısın gülcan olayı

yanıt23
yanıt4
Özgür:

Gülcan ya aynısını sana yapsalar tepkin ne olur acaba

yanıt2
yanıt2
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title