Haberler

Mudurnu'da Yemek Yarışması

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi.

Mudurnu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Mudurnu'da bulunan esnaf odaları ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmaya Mudurnu'da bulunan turistlik işletmelerde çalışan aşçılar katıldı.

Yarışmacılar, dört kategoride yarıştıkları etkinlikte, kızılcık tarhanası, kaşık sapı, etli yaprak sarma ve Mudurnu güveci yemeklerini yaptı.

Yarışmanın açılışında bir konuşma yapan Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Mudurnu ilçesinin tanıtımı için her fırsatı değerlendirmek istediklerini ifade ederek, "Mudurnu'da köklü bir sofra kültürü var. Bu noktada hem konak, hem de restoranları bu sürece dahil ederek yarışmayı hazırladık. Amacımız Mudurnu'daki birlik beraberliği, ilçedeki yemek kültürünü, hizmet ve sunum kalitesini arttırmak." diye konuştu.

Şahin, Mudurnu'nun İstanbul ve Ankara arasındaki güzergahta, termal turizm açısından güçlü bir şehir olduğunu ifade ederek, "Mudurnu, 'Sakin Şehir' ilan edildi. Mudurnu'nun bu tanıtıma ihtiyacı olduğunu fark ettik. Tabii bu Mudurnu için yapacağımız etkinliklerin başlangıcı sayılır ve daha devem edeceğiz." dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından yemek yarışmaları gerçekleştirildi.

Yarışmalarda, "kaşık sapı" kategorisinde Ali Özsoy, "kızılcık tarhanası" kategorisinde Mustafa Karaaslan, "etli yaprak sarma" kategorisinde Tuğba Cantürk, "Mudurnu güveci" kategorisinde ise Mustafa Karaaslan birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren aşçılara, yarım ve çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Karaaslan Turizm Haftası Mudurnu Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title