Haberler

Motosikletliler "Yavaş" Yarıştı

Susurluk ilçesindeki Balıkesir Motosiklet Festivalini izlemeye gelen vatandaşlar, en fazla ilgiyi "Yavaş Motosiklet Yarışı"na gösterdi Festivalde, Şanlıurfa'da öldürülen motosikletli gezginler Engin Öksüz ve Abdullah Türk'ün aileleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Balıkesir Motosiklet Festivali kapsamında düzenlenen "Yavaş Motosiklet Yarışı", vatandaşlardan ilgi gördü.

Susurluk ilçesindeki bir termal tesise ait alanda, 10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübünce organize edilen festivalin açılış töreni yapıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerinde Türk bayrakları bulunan motosiklet tutkunları, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Daha sonra başlatılan etkinliklerde en fazla ilgiyi, "Yavaş Motosiklet Yarışı" gördü. Pistlerin hızlı motosikletlerinin de yer aldığı yarışlar, motor güçlerine göre ayrı kategorilerde gerçekleştirildi.

Toprak alanda, belirlenen noktaya en son varan kişinin birinci seçildiği organizasyonda, sürücülerin ayağının yere değmemesi şartı arandı ancak varış noktasına kadar birçok yarışmacı başarılı olamadı. Yarışlarda birinci gelenler ödüllendirildi.

Havuzda deve güreşi ve halat çekme yarışlarında başarılı olanlara da çeşitli hediyeler verildi.

Festivalde, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde öldürülen, motosikletli gezginler Engin Öksüz ile Abdullah Türk'ün aileleri için yardım kampanyası başlatıldı ve özel hazırlanan "sticker"lar satışa sunuldu. Belirli bir fiyatı olmayan bu ürünlerden alanlar, yardım amaçlı istediği ölçüde para verdi.

Kulüp Başkanı Özgür Candar, bu yıl 5'incisini organize ettikleri festivale 4 bine yakın motosiklet tutkununun katıldığını belirterek, alanın motosiklet sesleriyle inlediğini söyledi.

Buluşmaya, ülkenin dört bir yanından, Almanya, İngiltere, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenler olduğunu dile getiren Candar, festivalin bu gece konserler ve her biri 2,5 liraya satılan biletlerden çekilişle birinin sahibine motosiklet verilmesiyle devam edeceğini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Türk Balıkesir Şanlıurfa Susurluk Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title