Haberler

Motosikletle yarıştığı yılkı atlarının öldürülmesine tepki gösterdi

Güncelleme:

AMASYA'nın Suluova ilçesinde 2 yılkı atının silahla vurularak, öldürülmesine ilişkin soruşturma sürerken, 3 yıl önce motosikletiyle doğada gezerken karşılaştığı yılkı atlarıyla yarış yaptığı ortaya çıkan motokros tutkunu Ali Erdal, yaşananlara tepki gösterip, olayın faillerinin bulunmasını istedi.

AMASYA'nın Suluova ilçesinde 2 yılkı atının silahla vurularak, öldürülmesine ilişkin soruşturma sürerken, 3 yıl önce motosikletiyle doğada gezerken karşılaştığı yılkı atlarıyla yarış yaptığı ortaya çıkan motokros tutkunu Ali Erdal, yaşananlara tepki gösterip, olayın faillerinin bulunmasını istedi.

İlçenin Seyfe köyü Ovacık Yaylası'na geçen çarşamba günü çıkan bir grup, 2 yılkı atını silahla vurularak, öldürülmüş halde buldu. 50 metre arayla bulunan atlardan birinin gebe olduğu belirlendi. Hayvan severler, önceki gün atların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak, tepkilerini dile getirdi. Öldürülen atlardan birinin gebe olduğu ortaya çıkarken, jandarma da zanlıları arıyor. Yılkı atlarının katledilmesine ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi ekipleri de, yapılan incelemede köylülerin bilgisine başvurdu.

YILKI ATLARIYLA YARIŞMIŞTI

Bölgede, 3 yıl önce motosikletiyle doğada gezerken karşılaştığı yılkı atları ile yarış yaptığı görüntüleri ilgi odağı olan motokros tutkunu Ali Erdal, yaşananlara tepki gösterip, olayın faillerinin bulunmasını istedi. Erdal, 'Bundan 3 yıl önce motosikletimle Akdağ taraflarında yılkı atlarının koşmasını özgürce kaydetmişken, aldığım bir haber beni gerçekten derinden yaraladı. Kime yerde insanlar binlerce dolar harcayarak kıyıya vuran balinaların hayatını kurtarmak için insanüstü çaba sarf ederken, kendilerine insan demekten sıkıldığım birileri kimseye zararı olmayan bu hayvanları vahşice katletmesini aklım almıyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen hayvan hakları ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapın. Bu ve buna benzer vahşet görüntüleri biran önce son bulsun. Çünkü biz bu doğayı gelecek nesillerimize güzel bir şekilde emanet bırakmak istiyoruz' dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suluova Amasya Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title