Haberler

Montreal'de Reyhanlı'ya Yardım

Kanada merkezli Suriyeli Çocuklar Vakfı tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli mülteci çocukları için açılan Al Salam Okulu'na destek için yardım gecesi düzenlendi.

Kanada merkezli Suriyeli Çocuklar Vakfı tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli mülteci çocukları için açılan Al Salam Okulu'na destek için yardım gecesi düzenlendi.

Montreal Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye yaklaşık 450 davetli katıldı. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ile Montreal Başkonsolosu Barkan Umruk'un da katıldıkları gecede, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen'in mesajları okundu.

Etkinlikte, Reyhanlı'daki okulun müdiresi Hazar Al Mahayni'nin, öğrencilerle birlikte hazırladığı görüntülü mesaj da gösterildi. Hazar Al Mahayni, mesajında, yardımlarından dolayı Türkiye ve Türk halkına teşekkür etti.

Türkiye'den 20 burs

Suriyeli Çocuklar Vakfı İcra Direktörü Faisal Al Azem, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Türk halkının Suriyeli sığınmacılara verdiği desteğin büyük olduğunu söyledi. Faisal Al Azem, Reyhanlı'daki Al Salam Okulu'ndan mezun olanlardan 20'sine Türkiye'den, 10'una kendi kurumlarından, 6'sına Montreal'deki Concordia Üniversitesi'nden burs verildiğini duyurdu.

Quebec Eyalet Göçmenlik Bakanı Kathleen Weil, Kanada eski Adalet Bakanı Raoul Wallenberg ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Irwin Cotler'ın da katıldığı gecede çok sayıda federal ve eyalet milletvekili de hazır bulundu. Gecede yapılan bağışlarla yaklaşık 100 bin dolar toplandı.

-'25 milyar dolar harcadık'

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, Kanada ve Quebec hükümetleriyle sığınmacılar konusundaki iş birliğinin devam edeceğini söyledi. Ünal, "Şu ana dek yaklaşık 3 bin sığınmacı ülkemizden Kanada'ya geldi. Suriye ve Irak'taki her kesimden 3 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Şu ana kadar sığınmacılar için 25 milyar dolardan fazla harcama yaptık. Uluslararası camiadan bu konuda şimdiye kadar sadece 500 milyon ABD Doları civarında katkı geldi. Bu durum değişmeden Suriyelilere istenen ölçüde yardım yapılamayacağının bilinmesi gerek." diye konuştu.

Türkiye'nin, Suriye rejiminden kaçanlara yardımının ve DEAŞ terör örgütü ile mücadelesinin süreceğini ifade eden Büyükelçi Ünal, "Anneler Günü'nü idrak ettiğimiz bugünde, bu mücadelede verdiğimiz şehitleri ve onların annelerini hatırlamadan geçemeyiz. Bu vesilesiyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda Faisal Al Azem, Selçuk Ünal'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Ünal Reyhanlı Montreal Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title