Haberler

Mondragon: :" Türk Vatandaşı Olmayı Çok İstiyorum"

Galatasaraylı Futbolculardan Ümit Karan, Ayhan Akman, Mondragon Ve Fevzi Hollanda Kampının 7. Gününde Basın Mensuplarının Karşısına Çıkarak Açıklamalarda Bulundu.

Galatasaraylı futbolculardan Ümit Karan, Ayhan Akman, Mondragon ve Fevzi Hollanda kampının 7. gününde basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray`ın başarılı kalecisi Mondragon, Türk vatandaşlığına geçmeyi çok istediğini söyledi. Vatandaşlık için gerekli başvuruları yaptığını belirten Mondragon, ¨Ancak bu sadece benim istememle olmuyor. Benim dışımda da bazı şartların yerine gelmesi gerekiyor.¨ dedi. Galatasaray`da 2 lig şampiyonluğu 1 de kupa şampiyonluğu yaşadığını ifade eden Kolombiyalı kaleci, ¨Benim için son şampiyonluk çok dramatik oldu. İçinde bulunduğumuz şartlar açısından anlamlı bir şampiyonluktu.¨ açıklamasını yaptı.

Başarılı file bekçisi Galatasaray`dan geç de olsa her zaman parasını aldığını anlatarak, şunları söyledi:

¨Para krizi yeniden tekrarlanırsa, yapılabilecek pek bir şey yok. Şartların iyileşmesi aslında ideal olur. Zaten yönetim de bize bu konuda söz verdi. Bunun olmayacağını düşünüyoruz. Kulübün mali sıkıntısı olduğunun farkındayız, ama ödemeler geç de olsa yapılıyor.¨

Kolombiya milli takımını bırakmak istediğini belirten Mondargon, ¨Artık milli takım maçları beni yoruyor. Çünkü ayda bir milli maç oluyor. Uzun ve yorucu yolculuklar ister istemez beni etkiliyor. Bu yüzden bu kararımın saygıyla karşılanacağına inanıyorum.¨ Diyerek konuşmasını bitirdi.

Galatasaray`ın golcü futbolcusu Ümit Karan da sakatlığının geçtiğini belirterek, ¨Sakatlanalı tam 3 ay bir hafta oldu. Her geçen gün ilerleme olduğunu hissediyorum. Bu ayın sonunda takımla birlikte çalışmalara katılmak istiyorum. Önümüzdeki ilk derbide sahada olmak istiyorum¨ dedi.

Futbolculuk hayatında 2 defa ağır bir sakatlık geçirdiğini kaydeden Karan, ¨İlkini atlattım. Bunu da atlatacağımı düşünüyorum. Çünkü benim hedeflerim var. Şampiyonluk hedefim vardı, onu gerçekleştirdim. Şimdi de iyileşip milli takıma girmek ve faydalı olmak istiyorum.¨ diye konuştu.

Ümit Karan bir basın mensubunun ¨Siz şampiyon olduktan sonra Fenerbahçeli futbolcular sizi aradı mı?¨ şeklindeki bir soruya ise , ¨Fenerbahçeli arkadaşlarım şampiyonluğumuzu tebrik etmek için beni aradı, futbolcu da var içinde taraftar da., ama isim istemeyin onu veremem¨ diye yanıt verdi.

Ümit Karan, lig fikstürünü ise şöyle yorumladı:

¨Bu seneki fikstür çok güzel oldu. Her zaman son maçı Kadıköy`de yapıyorduk ama bu sene Ali Sami yen de olacak. Geçen sezon Fenerbahçe`ye 2 maçta da yenilmiştik, inşallah bu sene 2 maçta da biz yeneriz.¨

Galatasaray`ın başarılı orta saha oyuncusu Ayhan Akman, bu sezon ligden çok Şampiyonlar Ligi`nde başarılı olmak istediklerini söyledi. Sarı-Kırmızılı takımın Avrupa`da UEFA ve Super Kupa`yı kazanarak herkesi başarıya alıştırdığını belirterek, ¨Bir süredir Avrupa`da başarılı olamıyoruz. Bu sezon bizim asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi`nde iyi sonuçlar almak¨ dedi.

Türkiye`ye bu sezon Şampiyonlar Ligi`nde çok iyi temsil etmek istediklerini belirten Ayhan Akman, ¨Bizim bu sezon asıl hedefimiz Avrupa`da başarılı olmak. Galatasaray UEFA ve Super Kupa`yı kazanarak herkesi Avrupa`da başarıya alıştırdı. Artık herkes Galatasaray`dan Avrupa`da başarı bekliyor. Geçen sezon şanssız bir şekilde Tromsö`ye elenmiştik. Bu sezon ise inşallah ön elemeyi geçip Şampiyonlar Ligi`ne katılacağız. Devler Ligi`ne katılmak bizim için çok daha önemli.¨ açıklamasını yaptı.

Ayhan, son iki sezondur sol kanatta oyuncu transfer edilmesinin kendisini rahatsız edip etmediği şeklinde bir soruya şöyle cevap verdi:

¨Beni rahatsız ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum; ama sol kanatta iki yıldır ben oynuyorum. Bu transfer haberlerini çok fazla da önemsemiyorum. Ben iyi oyuncuların takıma katılmasını istiyorum. Çünkü ancak bu şekilde başarılı olabiliriz. Kendi kalitemi ve gücümü biliyorum. Bu yüzden sol kanata transfer yapılacak olmasını hiç problem etmiyorum.¨

Bu sezon ligin çok daha kaliteli ve zevkli geçeceğini altını çizen başarılı orta saha oyuncusu Ayhan, ¨Fenerbahçe`nin 100. yılını kutlayacak. Beşiktaş, çok iyi bir takım kurdu. Trabzonspor ise her zaman şampiyonluğu zorluyor. Bizim de gücümüz ve kalitemiz ortada. Bence bu sezon çok daha zorlu ve çekişmeli bir lig yaşayacağız. İnşallah bu zorlu yarıştan yine biz şampiyon olarak çıkarız.¨ açıklamasını yaptı.

Futbolcuk hayatında birçok mevkide forma giydiğini anlatan Ayhan Akman, forvete dönük oynamayı sevdiğini belirtti. Farklı mevkilerde oynamanın zorluğu anlatan yıldız futbolcu, ¨Özellikle son iki yıldır sol kanatta oynuyorum. Daha önce ise ön libero ile forvetin arkasında görev yapmıştım. Aslında her yıl farklı bir mevkide oynamak hoşuma gitmiyor. Çünkü bir mevkiye alışmak zaman gerektiriyor. Ön liberoda defansa yönelik oynadığım için pek hoşuma gitmiyordu. Ancak sol kanatta forvete daha yakın oynuyorum. Ben hücumu seven bir oyuncuyum. Ancak bunlar benim değil teknik adamların vereceği kararlar. Ben verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.¨ diye konuştu.

Ayhan, takımın transfer ihtiyacı olduğunun ortada olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

¨Orta sahada eksiğimizin olduğunu herkes biliyor. Çünkü ön liberoda oynayan Saidou takımdan ayrıldı. Bu oyuncunun yerine transferin yapılması çok doğal. Zaten yöneticilerimiz iyi bir oyuncu almak için çalışıyorlar.¨

Artık sakatlık döneminin geride kaldığını söyleyen Ayhan, konuşmasını şöyle tamamladı: ¨Sakatlık bir futbolcunun yaşayacağı en zor şey. Ben özellikle geçen sezon başında çok sıkıntılar çektim. Uzun bir sakatlık dönemini atlatmam çok zor oldu. Çok sıkıntılar çektim. İnşallah hiçbir arkadaşım böyle sakatlıklar yaşamaz..¨

Galatasaray`ın genç kalecisi Fevzi ise Mondragon`un arkasında sırasını beklediğini kaydederek, ¨Oynamayı çok istiyorum ama şartlar belli. Şans bekliyorum, gelince debunu en iyi şekilde kullanacağım. Mondragon`un arkasında beklemekten sıkılmıyorum. Ancak kovarlarsa giderim.¨ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title