Haberler

Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu Hizmete Girdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hizmete sundukları Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu’nun Konya merkez ile birlikte 28 ilçede tüm kirletici parametrelerin ölçümünü gerçekleştireceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hizmete sundukları Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nun Konya merkez ile birlikte 28 ilçede tüm kirletici parametrelerin ölçümünü gerçekleştireceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya merkez ve 28 ilçede hava kalitesi ölçümleri yapmak üzere Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nu hizmete sundu. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hava kalitesi ölçümü konusunda Konya'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte birçok çalışma yaptıklarını belirterek, hava kalitesi ölçüm istasyonlarının şehrin farklı noktalarında uygulamaya geçirildiğini hatırlattı.

Merkez dışındaki ilçelerde hava kalitesini ölçme imkanının bugüne kadar olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, "Şimdi şehrimizin her bölgesinde, sabit istasyon olmayan bölgelerde de ölçüm yapabilmek için Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nu faaliyete geçirdik. Hava kalitesi konusunda Konya'da yaptığımız çalışmalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'ye de örnek gösterilmiş durumda" dedi.

Şehir merkezinde partikül madde, karbondioksit ve kükürt oranlarının önemli oranda düşürüldüğünü kaydeden Başkan Akyürek, sorunun tamamen çözüme kavuşturulması için gereken çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Başkan Akyürek, havasıyla, suyuyla, yaşam kalitesiyle Konya'nın daha yüksek standartlara ulaşması için ilçe belediyeleri ile birlikte gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

MOBİL HAVA KALİTESİ ÖLÇÜM İSTASYONU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce hizmete sunulan ve tüm kirletici parametrelerin ölçümünü gerçekleştirecek olan Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, şehir merkezindeki yoğunluklu bölgelerle birlikte, bugüne kadar hiçbir kirletici ölçümünün yapılmadığı Konya'nın 28 ilçesinde de hava kirliliği değerlerini ölçecek.

MEVCUT İSTASYONLARDA STANDART YÜKSELTİLDİ

Ayrıca, Konya merkezde Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan kükürtdioksit ve partikül madde parametrelerinin izlendiği istasyonlara azotoksit, ozon, karbonmonoksit, sıcaklık, basınç, rüzgar hızı-yönü ve nem parametrelerini içeren meteorolojik sensörler ilave edilerek şehir merkezi hava kalitesi yönetim standardı yükseltildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Hançerli Tahir Akyürek Karatay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title