Haberler

Mlkp'li 2 Kadın Teröristin Cenazesi Adli Tıp Morgu'nda Bekletiliyor

Haber-Kamera Özkan ARSLAN - Erhan TEKTEN İstanbul DHA Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki hücre evi operasyonunda çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü MLKP üyesi Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu'nda bekletiliyor.

Haber-Kamera Özkan ARSLAN - Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki hücre evi operasyonunda çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü MLKP üyesi Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu'nda bekletiliyor.

Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Polis, eylem ihtimali nedeniyle Adli Tıp Kurumu önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Girişe bir TOMA yerleştirilirken, içeri girmek isteyenler kimlik kontrolünden geçirildi.

POLİS TOPLANMALARA İZİN VERMEDİ

Akşam saatlerinde bir grup Adli Tıp Kurumu önüne geldi. Gruptan, öldürülen Yeliz Erbay'ın ablası Şerife Erbay ve Şirin Öter'in 2 ağabeyi ile kız kardeşi teşhis için içeriye alındı. Yaklaşık 20 kişilik grup ise polis tarafından girişten uzaklaştırıldı.

Abla Şerife Erbay'ın, genel seçimlerde HDP'den İstanbul 3. Bölge 4. sıra milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

İŞLEMLER TAMAMLANDI, ANCAK CENAZELER ÇIKARILMADI

Erbay ve Öter'in otopsi işlemlerinin tamamlandığı ve yakınları tarafından teşhis edildiği belirtildi. Yakınlarına teslim edilmesi beklenen cenazeler, henüz Adli Tıp'tan çıkarılmadı. Yakınlarının cenazeleri Gazi Mahallesi'ne götürmek istediği belirtilirken, sosyal medyadan Gazi Cemevi'ne toplanma çağrısı yapıldığı gerekçesiyle Valiliğin emriyle polisin cenazelerin çıkışına izin vermediği iddia edildi.

Polisin ve Erbay ile Öter'in yakınlarının Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Gaziosmanpaşa Şerife Erbay İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title