Haberler

Mısır'da Cuma Namazı Sonrası Çıkan Çatışmada En Az 60 Kişi Öldü

Mısır’da cuma namazı sonrası sokaklara dökülen Mursi taraftarları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Mısır’da cuma namazı sonrası sokaklara dökülen Mursi taraftarları ile gösterileri engellemek isteyen güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 60 kişi hayatını kaybetti.Mursi taraftarları, Müslüman Kardeşler’in de çağrısıyla cuma namazı sonrasında çarşamba günü taraftarlara uygulanan şiddet sonucu 623 kişinin yaşamını yitirmesini protesto etmek üzere sokaklara döküldü. “Öfke günü” olarak ilan edilen günde, Kahire’nin yanı sıra Dimyat, İskenderiye, İsmailiye ve Feyyum gibi kentlerde gösteri düzenlendi. Gösterileri engellemek isteyen güvenlik güçleri ile yaşanan çatışmalar sonucu gün içerisinde 52 sivil ve 8 güvenlik görevlisi olmak üzere ülke genelinde en az 60 kişinin öldüğü belirtildi. Görgü tanıkları, Kahire’de yoğunlukla kentin merkezindeki Ramses Meydanı’nda ve meydana giden 15 Mayıs Köprüsü üzerinde yaşanan çatışmalarda gerçek mermilerin kullanıldığını ifade etti.Öte yandan, Ramses Meydanı’nda bulunan Arap Müteahhitler Binası çatışmalar sırasında ateşe verildi. Kısa süre içinde pek çok katı alevlere teslim olan bina, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen yanmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title