Haberler

Minikler Lezzet Yarışı Yaptı, Aileleri Heyecanla İzledi

Lezzete doyuran, ünlü şeflerle vatandaşları bir araya getiren Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali Çekmeköy’de başladı.

Lezzete doyuran, ünlü şeflerle vatandaşları bir araya getiren Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali Çekmeköy'de başladı. Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen festivalde mutfağa giren miniklerin lezzet yarışını aileler heyecanla izlerken o anlar renkli görüntüler oluşturdu.

Birbirinden lezzetli yemekler ve mutfağa dair birçok konunun yer aldığı Çekmeköy Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali başladı. Çekmeköy Belediyesi'nin bahçesinde gerçekleşen festivalin açılışına AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, aşçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde, yiyecekler sergilenirken vatandaşlar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi. Festivalde miniklere doğru el yıkama teknikleri anlatılırken çocuklar kendileri için hazırlanan mini alanlarda mutfağa girdi. Minikler keklerini rengarenk süsleyerek lezzet yarışı yaparken aileleri de heyecanla çocuklarını izledi. Çocukların en lezzetli keki yapmak için uğraştığı o anlar ise renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde ayrıca Çekmeköy Belediyesi'nin denetimlerinden geçerek Şeffaf Mutfak Bayrağı alan işletmelere de belgeleri takdim edildi.

"Herkesi bugün ve yarın bu festivale davet ediyorum"

Festivalde küçükten büyüğe herkes için birçok etkinliğin yapıldığını ve katılımdan dolayı çok memnun olduğunu belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, " Bizim burada anaokulundaki çocuklarımıza, ellerini nasıl yıkayabileceklerinden nasıl pasta yapabileceklerine,ünlü şeflerimizin burada yemek tariflerine kadar birçok etkinliğin olduğu bir gıda festivali. Burada hijyeni önemsiyoruz, bölgemizde bu sertifikaları almaya hak kazanan firmalarımızı önemseyerek paydaş olarak bu işi yapıyoruz. Her kesimin bir şeyler bulabileceği güzel bir etkinlik herkesi bugün ve yarın bu festivale davet ediyorum" dedi.

"Çok güzel eğleniyorum"

En güzel keki yapmak için birçok süsleme yaptığını ifade eden Aybüke Serçe, "Kek yapıyoruz annem ve kardeşimle geldim. Çok güzel eğleniyorum" dedi.

"En güzel keki ben yapabilirim"

Festivalde yararlı bilgiler öğrenmenin yanı sıra birçok arkadaş edindiğini dile getiren Muhammet Mustafa Yüksel, "Burada arkadaşlarımla birlikte kek yapıyorum. Kek yapmayı, ellerimizi yıkamayı öğrettiler. En güzel keki ben yapabilirim" diye konuştu.

2 günlük festival kapsamında ünlü şefler Rafet İnce, Sahrap Soysal, Muhsin Ertürk, Eyüp Kemal Sevinç vatandaşlarla bir araya gelerek mutfakta başarılı olmanın sırlarını vatandaşlarla paylaşacak. Birbirinden lezzetli yemeklerin piştiği festival alanında; lezzet kütüphanesi, kör tadım yarışmaları, diyetisyen buluşmaları, spor etkinlikleri, ödüllü yarışmalar, hijyen etkinlikleri festival boyunca devam edecek. 22 Eylül Cumartesi akşamı Evrencan Gündüz ve Buray; 23 Eylül Pazar Six Pack ve Zara şarkılarını festivale katılanlar için seslendirecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Poyraz Çekmeköy Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title