Haberler

Minikler Büyük Resimler Yapar" Projesi

Derinkuyu Fatih Ortaokulunda, öğrencilerin resim alanında yeteneklerinin keşfi ve geliştirilmesi amacıyla yağlı boya kursu başlatıldı.

Derinkuyu Fatih Ortaokulunda, öğrencilerin resim alanında yeteneklerinin keşfi ve geliştirilmesi amacıyla yağlı boya kursu başlatıldı.

Okulun resim öğretmeni Selçuk Bayram öncülüğünde "Minikler büyük resimler yapar" sloganıyla başlatılan kursa, bu alanda yeteneğini ortaya koyan 15 öğrenci katılıyor.

Öğrenciler eğitimde, ünlü ressamlardan, Picasso, Salvador Dali, Van Gong ve Hoca Ali Rıza gibi sanatçıların eserlerini reprodüksiyon çalışmasıyla çeşitli boyutlarda yeniden tuvale yansıtıyor.

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetenekleri keşfedilmeyen birçok gencin zamanla farklı alanlara yöneldiğini, bunun önüne geçip ortaya güzel eserler çıkarabilecek yeni yeteneklerin kendilerini tanımalarına bu projeyle imkan sağlandığını belirtti.

Bayram, "Bu öğrenciler kompozisyon ve renk anlayışlarıyla geleceğin çok tanınmış ressamları olabilirler. Bazı yetenekli öğrencilerimizin serbest çalışmalarda ortaya çok farklı eserler çıkardığına şahit oluyoruz." diye konuştu.

Bayram, kurs boyunca yapılan resimlerin eğitim yılı sonunda açılması hedeflenen sergide, ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Salvador Dali Derinkuyu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title