Haberler

Milli Mücadele'de Güney Bölgesi Sempozyumu Sona Erdi

Güncelleme:

"Milli Mücadele'de Güney Bölgesi Sempozyumu" kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı İşbirliği ile düzenlenen "Milli Mücadele'de Güney Bölgesi Sempozyumu" kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu ve dersliklerinde yapılan oturumlarda, iki gün boyunca süren sempozyumda farklı üniversitelerden öğretim elamanları tarafından 44 bildiri sunuldu.

Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, Doç. Dr. Hilmi Bayraktar, Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Doğan sempozyum hakkında düşüncelerini paylaştı.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen "Milli Mücadele'de Güney Bölgesi" sempozyumunun oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Prof. Dr. Beyhan, içinde bulunduğumuz zengin topraklara sahip bulunan bu coğrafyanın tarih devam ettikçe, insanoğlu yeryüzünde var oldukça, ilgi odağı olmaya devam edeceğini söyleyerek, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Gaziantep Üniversitesinde, Antep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümünde sempozyumun gerçekleşmesinin daha da anlamlı olduğunu söyledi.

Milli mücadelenin en önemli olaylarından birisinin de 'Ayıntap Savunması' olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, başta Antep olmak üzere Urfa, Maraş ve diğer illerde verilen destansı mücadeleyi bilimsel olarak sempozyumda ele alındığını ifade ederek, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Katılımcıların sundukları bildirilerde, kadınların milli mücadelede etkinliklerinin hakkıyla ortaya konmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Doç. Dr. Hilmi Bayraktar, "Bir toplumun kadını hak ettiği değere kavuşmazsa o toplumun ayağa kalkması mümkün değil. Milli mücadelede kadınlarımızın mücadelesi gerek Türk Medeni Kanunu gerekse Seçme Seçilme Hakkı'nın verilmesiyle verdiği mücadelenin hakkını almış gibi görünüyor" diyerek Milli Mücadeleyi yapan kadınlara, milli mücadelenin liderleri tarafından takdir edilip hak ettiklerini verdiklerini düşündüğünü söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ayhan Doğan, üzerinde yaşadığımız vatanın hangi şartlarda vatan kılındığını, mensubu olmaktan onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hangi şartlarda tesis edildiğini bilmemiz açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Sempozyumun kapanış töreninde, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Agarı'ya ve Doç. Dr. Hilmi Bayraktar'a plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Ömer Asım Aksoy Ayhan Doğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title