Haberler

Milli Birlik Yürüyüşü'ne Doğru

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yarın saat 18.30 itibarıyla Beylerbeyi'nden, Çengelköy'den, Kısıklı'dan, Altunizade Köprüsü'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne düzenlenecek yürüyüşlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üzerinde son bulacağını belirterek, "15 Temmuz'da hangi duyguyla...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yarın saat 18.30 itibarıyla Beylerbeyi'nden, Çengelköy'den, Kısıklı'dan, Altunizade Köprüsü'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne düzenlenecek yürüyüşlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üzerinde son bulacağını belirterek, "15 Temmuz'da hangi duyguyla sokağa çıktıysak, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, yarın o duyguyla bayrağımızı elimize alıp, buraya gelelim, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi Türkiye'ye ve bütün dünyaya gösterelim." dedi.

Temurci, yarın düzenlenecek Milli Birlik Yürüyüşü ve anma programına ilişkin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlediği basın açıklamasında, 11 Temmuz'dan itibaren İstanbul'da gerçekleştirilen programların yarın akşam sona ereceğini dile getirdi.

Yarın akşam İstanbul'un 39 ilçesinden vatandaşların buluşmaya yürüyüşlerle katılacağını belirten Temurci, "18.30 itibarıyla Üsküdar'dan Beylerbeyi'ne ringler olacak. Beylerbeyi'nden buraya yürüyüşler olacak. Çengelköy'de buluşma olacak ve oradan buraya yürüyüş yapılacak. Kısıklı'dan da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyüş olacak. Altunizade Köprüsü'nden de yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüşler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üzerinde son bulacak." diye konuştu.

Selim Temurci, geçen 1 hafta içerisinde şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "İstanbul'un her bir tarafında adeta gözyaşıyla bu haftayı geçiriyoruz. Biraz önce Üsküdar'da şehit ailelerimizle birlikteydik. Onlar çocuklarının yarın burada yapılacak programda olamayacağı için üzgünler. Biz de istedik ki Şehitler Köprüsü bizim için artık bir şehitler tepesidir, Türkiye'nin aynen Seddülbahir gibi, Çanakkale gibi, Kut-ül Amare gibi yeni bir mekanı olmuştur. Yarın burada 15 Temmuz zaferinin mimarı olan milletle zaferin mimarı olan lideri buluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlandığını bildiren Temurci, şu bilgileri verdi:

"Ben bir partinin il başkanıyım ama her gittiğim yerde söyledim. İstanbul'da 15 Temmuz gecesi hangi ruhla, hangi siyasi partiye mensup olursak olalım hep birlikte yürüyüp Türkiye'de yeni dönemi hep birlikte başlattıysak önümüzdeki dönem de birliğimizin, kardeşliğimizin yürüyüşlerini hep birlikte yapalım, teröre set koyalım, teröristi, FETÖ'yü ve onu destekleyenleri elimizin tersiyle itelim. Çünkü her birimizin omuzunda çok büyük bir sorumluluk var. Bu yapılan çalışmalar elbette 15 Temmuz'u unutmamak için ama en önemli çalışma milletin gönlünü bir yerde toplamaktır. Yarın burada inşallah bir kurtuluş gününü, birlik, beraberlik, kardeşlik gününü ve şehitlerimizi anma gününü hep birlikte kutlayacağız. Şehitler Abidesi'ni inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız şehit ailelerimizle birlikte açacak. Yarın, Şehitler Köprüsü'nün onur konukları şehit ailelerimiz, gazilerimiz. Vatanı kurtaranları, bayrağı düşünenleri, ezanın dinmemesini isteyenleri yarın el ele, omuz omuza, İstanbul'un her bir noktasından buraya, büyük buluşmaya davet ediyorum."

"15 Temmuz sadece bir siyasi partinin, sadece belli bir kesimin meselesi olarak görülmesin"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, "İstanbul özelinde diğer siyasi partilere çağrınız oldu mu?" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"39 ilçemizde siyasi partilerimizi, bütün sivil toplum kuruluşlarımızı, herkesi buraya davet ediyoruz. Bir partinin il başkanı olarak bunu söylemek farklı, Türk milletinin bir ferdi olarak söylemek farklı. 15 Temmuz'da 'Sokağa çıkın' dediğimizde hayatını kaybeden insanların ailelerini ziyaret ettiğimde, annelerin göz yaşında 15 Temmuz'un ne demek olduğunu okuyorum. 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmaya çalışanlara lanet okuyorum. 15 Temmuz'u adeta yok saymak isteyenleri kınıyorum. Diyorum ki siyasi görüşü her ne olursa olsun, 15 Temmuz, bu milletin ortak değeridir, Çanakkale neyse, 1453 neyse 15 Temmuz da odur. 19 Mayıs 1919'da bu millet neyi yaptıysa, aynı şeyi yaptı 15 Temmuz'da. Onun için ne olur 15 Temmuz sadece bir siyasi partinin, sadece belli bir kesimin meselesi olarak görülmesin. Bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır, en büyük yanlıştır. CHP'li kardeşlerimle, hanım kardeşlerimle ben o gece birlikte yürüdüm. Herkese tavsiye ediyorum her gittiğim yerde, 'Bağımsızlık benim sembolümdür.' diyen bir Mustafa Kemal var, bir Mustafa Kemal gerçeği var bu ülkenin. O gerçekten hareketle bugün teröristlerle, teröre destek verenlerle, FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlarla bir arada olanlar ideolojik anlamda mücadele etsek de siyasi anlamda rekabet içinde olsak da bu anlamda yürüyenlerle CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimi kalın çizgilerle birbirinden ayırmak istiyorum. Türkiye'de 15 Temmuz öncesi siyasetle 15 Temmuz sonrası siyaset birbirinden farklı yapılmak zorundadır. Onun için milletimizin tümünü kucaklamak zorundayız. Demokrasi ve özgürlük içerisinde herkesin her türlü hakkı sonuna kadar kullanmasından yanayım. Hak ve adalet içerisinde, hukuk içerisinde bu milletin şu anda bir sorumluluğu var. Bize o acıları yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılacak. 15 Temmuz'da hangi duyguyla sokağa çıktıysak, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, yarın o duyguyla bayrağımızı elimize alıp, buraya gelelim, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi Türkiye'ye ve bütün dünyaya gösterelim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki programın ardından akşamüzeri İstanbul'daki programlara katılacağını belirten Temurci, "Yürüyüşlerle birlikte, inşallah hep birlikte, milletimizle birlikte olacak kendisi. Saat 23.15 gibi anıt açıldıktan sonra kendisini Ankara'ya uğurlayacağız." dedi.

Temurci, köprüdeki programın tamamlanmasının ardından vatandaşların ilçelerine giderek, orada demokrasi nöbeti tutacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Altunizade Köprüsü Ak Parti İstanbul Kısıklı Politika Güncel Haberler

title