Haberler

Milletvekillerinin Özlük Hakları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleriyle İlgili Haksız Değerlendirmelerin Yapıldığını Belirterek, "Türkiye'nin Geleceğine İmza Koyan, Bu Kadar Önemli Düzenlemeler Yapan, Türkiye'ye Yön Veren Yüce Parlamento'da Görev Yapan Milletvekillerinin Özlük Haklarını da Mertçe, Yiğitçe, Hep Beraber Buraya Getirip, Birilerinin Konuşmasına, Birilerine Alet Etmeyerek Buradan Geçirmem...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleriyle ilgili haksız değerlendirmelerin yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin geleceğine imza koyan, bu kadar önemli düzenlemeler yapan, Türkiye'ye yön veren yüce Parlamento'da görev yapan milletvekillerinin özlük haklarını da mertçe, yiğitçe, hep beraber buraya getirip, birilerinin konuşmasına, birilerine alet etmeyerek buradan geçirmemiz gerekiyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 96 maddeden oluşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı kabul etti. Tasarının kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, TBMM'ye bu tasarıyı sevketmeden önce siyasi parti gruplarıyla da biraraya geldiklerini ve verimli değerlendirmeler yaptıklarını anlattı. Siyasi parti gruplarına, gerek komisyon, gerekse Genel Kurul çalışmalarında 70 milyonu, gelecek nesilleri ilgilendiren bu tasarı konusunda her zaman katkıya açık olduklarını ifade ettiklerini hatırlatan Çelik, katkıları da bu dönem içinde yoğun şekilde aldıklarını söyledi. Çelik, "Muhalefet-iktidar ayrımı gözetmeden çok önemli düzenlemelere birlikte imza atmış olduk. Gerçekten de Türkiye'nin 2070'li yıllarını ilgilendiren ve kamuoyunda da, medyada da gerekli gereksiz tartışmalara konu olan bu yasanın çıkmasında ve katkıların sağlanmasında emeği geçen başta sivil toplum kuruluşlarımıza ve siyasi parti gruplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Bu reform çalışması yapılırken kapsamından dolayı sıkıntılar yaşandığına işaret eden Çelik, "Bir kuyuya bir taş atılıyor ve bu taşı çıkarmak için gerçekten günlerce emek sarfetmeniz gerekiyor. Bununla ilgili çok örnekler yaşadık. Yasanın hiç haketmediği, gereksiz ve haksız eleştiriler dönemini geçirdik ama kamuoyu da geçmişe göre bu yasanın, Türkiye'nin sürdürülebilir bir sosyol güvenlik anlayışını oturtması açısından, popülizmden uzak, günübirlik, mevsimlik, seçimlik değerlendirmelerden uzak bir sosyal güvenlik konusunda atılmış bir adım olduğunu kavramaya iyiden iyiye başladı" şeklinde konuştu.

Bundan sonra da bu yasanın ne getirip ne götürdüğü ile ilgili 70 milyon vatandaşa yönelik bilgilendirme çalışmalarının sürdürüleceğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin dört bir tarafında bu yasanın neler getirdiğinin bir tanıtım kampanyası çerçevesinde duyurulacağını açıkladı.

Türkiye'deki tüm toplumsal sorunların Meclis çatısı altında çözüldüğüne işaret eden Çelik, bu yüce çatı altında bulunan milletvekillerinin geçen dönem 960 yasa tasarısını Meclis'ten geçirdiğini söyledi. Milletvekilleriyle ilgili kamuoyunda yersiz, gerekçesiz, birçok haksız değerlendirmelerin yapıldığını kaydeden Çelik, bu Parlamento'nun, bu milletvekillerinin, bu değerlendirme ve haksız yakıştırmaları haketmediğini dile getirdi. Çelik şunları söyledi:

"Milletvekilleriyle ilgili ne zaman bir konu gündeme gelse bu haksız ithamlar gündeme gelmektedir. Son dönemlerde Anayasa Mahkemesi'nin sosyal güvenlik reformunu iptali çerçevesinde bu yasanın yeniden alınması bazı hususiyetleri, bazı yeni düzenlemeleri de gündeme getirdi. Bütün kamu görevlileri, dolayısıyla bütün milletvekilleri mevcut statüye tabidir. Şu anda yürürlükteki mevzuata tabidir. Bu bilinmesine rağmen bununla ilgili çok farklı yorumlar ve değerlendirmeler kamuoyunda ve ilgili çevrelerde yapılıp kafalar bulandırılmaya çalışıldı. Bunların doğru olmadığını ifade ediyorum. Şunu da bütün açık yürekliliğimle ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine imza koyan, bu kadar önemli düzenlemeler yapan, Türkiye'ye yön veren yüce Parlamento'da görev yapan milletvekillerinin özlük haklarını da mertçe, yiğitçe, hep beraber buraya getirip, birilerinin konuşmasına, birilerine alet etmeyerek buradan geçirmemiz gerekiyor." (ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title