Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

26. Dönem MHP Adana milletvekilleri Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz mazbatalarını aldı.

26. Dönem MHP Adana milletvekilleri Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz mazbatalarını aldı.

Adana Adliyesi'ne gelen milletvekillerine İl Seçim Kurulu Başkanı ve 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Yıldırım mazbatalarını teslim etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Kasım'da mazbatalarını aldıklarını belirterek, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 77. yılında rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

Günün anlamına işaret eden Karakaya, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet devamı noktasında da bizlere çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Karakaya, 1 Kasım seçimlerinin ardından TBMM'nin çalışmalarına yakında başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu dönem MHP olarak TBMM'de 40 milletvekiliyle temsil imkanı bulduk ama sorumluluğumuz bir hayli fazla olacak. Hepimiz görüyoruz ki seçimin ertesi gününden, seçim meydanlarında hiç konuşulmayan anayasa değişikliği, özellikle MHP'nin üzerinde durduğu Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile açılım sürecinin tamamen bitirilmesi konusundaki hassasiyetinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bu açıdan bakıldığında önümüzdeki günlerde siyaseten çok sıcak ve yoğun günler bizi bekliyor. MHP olarak 40 milletvekiliyle etkin bir muhalefetin mekanizmalarını bugünden oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah Türk milleti adına hiçbir ilkemizden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılması için mücadelemize devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Seyfettin Yılmaz Mevlüt Karakaya Muharrem Varlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title