Haberler

Milletvekili Yeni'den Uçak Açıklaması

Samsun'dan İstanbul'a Gitmek İçin Uçağı Pist Dışında Beklettiği İleri Sürülen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Uçağın 3 Dakika Gecikmeyle Kalktığını, İstanbul'a Herhangi Bir Sarkma Olmaksızın Saatinde ve Dakikasında Vardığını Söyledi.

Samsun'dan İstanbul'a gitmek için uçağı pist dışında beklettiği ileri sürülen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, uçağın 3 dakika gecikmeyle kalktığını, İstanbul'a herhangi bir sarkma olmaksızın saatinde ve dakikasında vardığını söyledi.

Bugün bazı medya organlarında, "VIP salonunda sohbete dalınca Samsun'dan İstanbul'a gitmek için uçağı pist dışında bekletti" yönünde haberler çıkan Milletvekili Ahmet Yeni, olayın gerçekleştiği gün saat 09.50'de, 10.10'da İstanbul'a hareket edecek olan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki yerini almak için Çarşamba Hava Meydanı VIP Salonu'na giriş yaptığını kaydetti. Yeni, "Bir süre sonra uçağın hareket ettiğini fark ettim. Bunun üzerine görevlilere ikaz ederek, uçağın beni almaksızın erken hareket

ettiğini ve bu konuda bilgi beklediğimi ifade ettim. Bunun üzerine görevliler, konuyla ilgilenileceğini ve bana bilgi verileceğini belirtti. Daha sonra görevlilerin uçaktaki kaptan pilot ile konuyu görüştüğünü ve uçağın pist başında beni almak için beklediğini söylediler. Ben de dışarıda bekleyen araçla pist başına intikal ettim ve uçağa bindim" dedi.

Uçakta pilottan bilgi aldığını aktaran Yeni, "Pilot ile yaptığımız görüşme sonucunda, yolcuların benim için bekletilmediği, yolcu azlığı ve havaalanındaki yoğunluk nedeniyle uçuşun 15 dakika erken başlatıldığı, 3 dakikalık bir gecikme ile kalkışın gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca, İstanbul'a herhangi bir sarkma olmaksızın saatinde ve dakikasında varılacağı bilgisini verdi" diye konuştu. Medya organlarında çıkan haberler nedeniyle büyük bir haksızlığa uğradığını dile getiren Ahmet Yeni, şöyle devam etti:

"Bir siyaset adamı olarak zaman kavramının ne anlama geldiğini çok iyi bilmekteyim. 4.5 yıldır Meclis'te görev yaptığım Kit Komisyonu'nda her yıl 2 defa denetlemekte olduğum THY'ye dakikaların ve rötarların hesabını kamu adına soran bir üye sıfatıyla da, böyle bir yanlışlığın faili olmam elbette ki söz konusu olamaz. Ancak yapılan haberler nedeniyle milletvekilliği seçimleri öncesinde tüm aday adayları ve mevcut milletvekilleri arasında yoğun bir rekabetin yaşandığı bu günlerde şahsıma yönelik mevcut

pozitif yargıları negatife dönüştürecek bir üslup işlenmiştir. Ayrıca gerek şahsım, gerekse ulusal ve uluslararası sivil havacılık camiasında saygın bir yer edinmiş THY büyük bir haksızlığa maruz bırakılmıştır."

(İG-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title