Haberler

Milletvekili Nazlı, Arap Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Arap gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Arap gazetecilerle bir araya geldi.

Nazlı, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, Arap gazeteciler için düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, Ortadoğu'dan, İslam ülkelerinden gelen Arap gazetecileri Kütahya'da ağırlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kütahya'nın 7 bin yıllık tarihi geçmişi olan kadim medeniyetler şehri olduğunu anlatan Nazlı, "Kütahya, Lidyalılardan, Frigyalılardan, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı'ya kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kütahya'nın dört bir tarafından geçmiş uygarlıklara ait eserler mevcuttur. Kütahya aynı zamanda tarih ve sanat şehridir. Kütahya'da her ev adeta birer sanat atölyesi gibidir. İlimizde yaşayan her bir vatandaşımız adeta sanatçı ruhludur. Yaklaşık 40 bin kişi çini ve seramik üzerine yaptığı çalışmalarla geçimini sağlamaktadır." dedi.

Nazlı, Kütahya insanın sanatçı yapısına sahip olduğu kadar bütün İslam ümmetinin derdini de yüreğinde hissettiğini ve oldukça yardımsever olduğunu anlatan belirterek, şunları kaydetti:

"Kütahya insanı, yardımsever ve hayırseverdir. İnsanımız, bütün İslam ümmetinin derdini yüreğinde taşır. Dolayısıyla buradaki insanlar ellerinden geldiği kadar, ildeki yardım kuruluşlarının vasıtasıyla dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara topladıkları yardımları göndermesiyle de adından söz ettiren bir şehirdir. Kütahya, dün Filistin'e, Somali'ye, Suriye'ye olduğu gibi bugün de Arakan'a tırlar dolusu yardım toplayıp göndermiş ve göndermeye de devam etmektedir. Kütahya halkı aynı zamanda, yurtlarını savaş ve yokluk nedeniyle terk etmek zorunda kalmış 7 bin mülteciye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu muhacir kardeşlerini bağrına basarak mümkün olduğu kadarıyla da onlara yardımlarda bulunmaktadır."

Arap Gazeteciler Evi Derneği yetkilisi Nail Mukaddim de Kütahya'da ayrı bir sevgi ve muhabbetle karşılaştıklarını dile getirerek, "Modern Türkiye'yi yeniden canlandıran AK Parti hükümetidir. AK Parti'nin İslam ümmetine karşı olan yaklaşımları da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Türkiye bütün dünyadaki mazlumların ve Müslümanların sesi olmuştur. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminde Türkiye, mazlumların duasıyla çok şükür ki kalkışmayı püskürtmüştür. Çok şükür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir şey olmamıştır ve biz de bundan dolayı çok mutluyuz. Türkiye mazlumlara ne kadar vefa gösterdiyse mazlumlar da o kadar vefa göstermektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şükrü Nazlı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title