Haberler

Milletvekili Çetin Uçaktan İndirilmek İstendi

Güncelleme:

AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, THY uçağından indirilmek istendi ve 3 saatlik rötarın ardından Pakistan'a uçabildi.

Atatürk Havalimanı’ndan saat 20.00’da Pakistan’a hareket etmesi gereken THY uçağında 3 saat 5 dakika VIP krizi yaşandı. İslamabad uçağında, çok sayıda boş yer olduğu, pilotun uçmayı kabul ettiği halde koltuk numaralarıyla ilgili bir problemden dolayı eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin uçaktan indirilmeye çalışıldı.  Muhammed Çetin'in 3 saatlik rötarın ardından uçuşuna koyulan engelin kaldırıldığı ve diğer yolcularla birlikte Pakistan'a uçtuğu öğrenildi.

ÇETİN: UÇAKTAN İNDİRİLMEK İSTENDİM

Üç gündür uçuşlarında zorluklar çıkarıldığını dile getiren Çetin, uçakta boş yerler olduğu halde sürekli olarak ertelendiğini ve uçuş sistemin kendisini vekil olarak tanımadığını söyledi. Uçak kalkmadan uçağı durdurduklarını ve indirilmek istendiğini söyleyen vekil, saatli bir programa gittiğini ve bunun sabote edilmek istenmiş olabileceğini dile getirdi.

UÇAKTA YAŞANANLAR

Muhammed Çetin uçakta yaşanılanları şöyle anlattı: "Ben istifa ettikten sonra 3-4 sefer uçmaya kalktığımda sistem sizi tanımıyor ile karşılaştım. Tamam milletvekili olduğunuz gözüyor, biletiniz burda  gözüküyor fakat size bilet kesmeye kalktığımızda ekonomiye atıyor ya da bir sonraki uçağa atıyor demeye başladılar. İlk Ankara'ya gidişte oldu bu, İzmir milletvekili İlhan İşbilen ile giderken bize iki uçak kaçırttırıp 3.cü uçağa bindirdiler. Şöyle diyorlar 'tamam İlhan Bey gidebilir, fakat sizi sistem görmüyor. Bekliyoruz, sağa - sola telefon ediyoruz. Telefon gelecek derken efendim uçuş vakti geçti kapı kapandı bir sonraki uçağa binin.' Bu sırada İlhan beyde götürmediler arabada beklettiler. Oda uçuş ertelendi deyince indi geldi. İkinci uçağa aldık dediler. Bu seferde upgreatini yapamıyoruz, sistem sizi görmüyor, sizi ekonomiye atıyor halbuki uçak boş.

"RENCİDE EDECEK ŞEKİLDE UÇURDULAR"

Neyse ona da binemedik, üçüncü uçakla uçtuk. Fakat beni yine bütün milletin önünde rencide edecek şekilde en arkada uçurttular. Daha sonra Ankara'dan gelirken yer yok dediler. Ben yine arka tarafa oturdum fakat baktım ön taraflar boş. Bugünde İstanbul'dan Pakistan'a gidiyorduk, vekil arkadaşlarımla 3 gün önce biletlerimizi aldık. Habire telefon ediyoruz, Ulaştırma Bakanlığı'na, Meclis'e, Meclis Başkan Yardımcısı'na, Cemil beyin de bundan haberi var. Diyorum ki beni uçaklarda yer yok diye bekletiyorlar. Sonra da yer yok diyorlar. Bu nasıl oluyor? diyorum. Olamaz böyle bir şey özlük haklarınıza aykırı dediler. Neyse uçağa bindik, sonra beni normal vatandaş gibi ekonomide bir yere aldılar. Sonra ben ön tarafta iki yerin boş olduğunu gördüm. Sırf araştırmak için ya dedim buralar niye boş? Pilotlar dinlenmek isterse diye bıraktık dediler. Pilotlara sorar mısınız böyle kısa bir uçuşta dinleniyorlar mı? Pilotlar yok biz gerek duymuyoruz geçmeyeceğiz dediler. Bunun üzerine uçak amiri, kabin amiri ve yer amiri tamam vekilim geçebilirsin iki tane boş yer var dediler. Ben oraya geçtim uçak perondan ayrıldı.

"BUYRUN İNİN DEDİ"

Uçak tam pistin başına gelirken uçak birden durdu. Daha sonra pilot bey bir yolcumuz inmek istiyor diye anons etti. Daha sonra yerden sivil bir arkadaş geldi vekilim çantanızı uçaktan çıkardık buyurun inin dedi. Ya ben inmek istemiyorum. İnmek istediğime dair bir şey demedim. Saat 20.00 uçağı 22.30 oldu hala bekletiliyor. Beni uçaktan polis ile çıkartacaklarını söylediler. Uçağın aşağısına polisleri getirdiler. Benimle başkalarına gözdağı vermek için beni kullanıyorlar. Ben uçaktan inmedim koltukta oturuyorum. Uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiğim için beni uçaktan indireceklermiş öyle söylüyorlar."

TÜRK HAVA YOLLARI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Olayın ardından THY açıklama yaptı. İşte o açıklama;

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son donemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları yönetimi İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin'i uçuşlara upgrade etmeme kararı almıştır.
 
Bugün akşamki İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Türk Hava Yolları
Basın Müşavirliği
 
Öte yandan THY'nin milletvekili hakkında dava açacağı öğrenildi. Uçağı pist başında "ineceğim" diyerek geri çeviren vekilin uçuş güvenliğini tehlikeye attığı ve uçağı rötara soktuğu gerekçesiyle dava açılacağı kaydedildi.

Muhammet Çetin'in konuyla ilgili tweet'leri

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türk Hava Yolları Muhammed Çetin Muhammet Çetin Pakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500

Yorumlar (150)

MMOMmmomisa@gmail.com:

Arkadaş verin benim 300 milyar dolarımı.100 milyar dolarını kızma bırkacam 200 milyar dolarını Kuran okuyan ve okumayı öğreten Hocalara dağıtacam.akp ye oy verme ey vatandaş.Mhp ye ver,Bbp ye ver,Saadet e ver hatta çok çok sıkışırsan chp ye bile vermeyi düşün ama akp ye oy verme.Bakın şubat ın 22 si oldu ne bir damla yağmur var nede kar.Hocalara ettiler iftiraları sonrası kuraklık,kıtlık.Daha geçen van da yine 4.6 deprem oldu.Yarın İstanbul da 7.4 olmayacağının bir garantisi varmı.Cenab-ı Hak kın azabı şiddetlidir unutmayalım.

22
59
yanıtYanıtla
KADİRkadir@hotmail.com:

30 MARTTA BİZDE SANDIKTA VERECEĞİMİZ OYUMUZLA ONLARI SANDIĞA İNDİRİRİZ KİMSENİN MERAKI OLMASIN BURADA BAZI ÇAKMA AKPLİ YAĞDANALIKLAR ELİNİİZ VİCDANINIZA KOYUNDA KONUŞUN MENFAATİNİZ UĞRUNA KİŞİLİĞİNİZİ SATMAYIN YOKSA KİŞİLİKSİZ KALIRSINIZ BİR BAKNA MÜDÜRÜ 4.5 MİLYON DOLARI AYAKKABI KUTUSUNDA SAKLAYACAK BİR YATIP ÇIKACAK. BİR BAKAN ZERRAPTAN 300 BİN DOLAR RÜŞVET ALACAK POLİS MÜDÜRÜNÜ BAŞKA YERE SÜRECEK. BİR BAKAN 700 BİN LİRALIK SAATİ RÜŞVET ALACAK. BİR BAKAN YİNE ZERRAPTAN MİLYON DOLAR ALACAK VE ONA OTURUM İZNİ VERECEK. BAKAN ÇOCUKLARI 7 ÇELİK KASAYI YATAK ODASINDA MİLYONLARLA DOLDURACK BAŞBAKANIN OĞLU 9 GEMİSİ OLACAK VE ALİ AĞAOĞLU GİBİ İŞADAMLARINDAN 100 MİLYON DOLAR RÜŞVET ARSA BAĞIŞI YAPACAK 830 LİRA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİR KİŞİDE YARI AÇ YARI TOK EVİNİ GEÇİNDERECEK HANİ NERDE ADALAET

50
18
yanıtYanıtla
Taner serdarTanerserdar@gmail.com:

Bu millet vekili akp den istifa etmemis olsaydi kiyameti koparirdiniz. Basbakan meydanlarda bas bas bagirir ve paralel yapi thy ye sizmis diye haykirirdi, hadi bunada yalan deyin.

34
33
yanıtYanıtla
VatanseverY.s.@hotmail.com:

Biz senin sahsına mı verdik oyları ozaman mertsen vekillikten de istifaet biraz onurun varsa . Hala vekillik imtiyazlarindan yararlanmak istiyofsunnn.......pesss

23
35
yanıtYanıtla
bozacı şakirbozacisakir@hotmail.com:

sizde biraz onur yurek haysıyet varsa bu akp ye artık verdıgınız destegı kesersınız ayıptır gozunuzun ıcıne baka baka soyuluyorsunuz

yanıt0
yanıt0
KARABÜKorucmurat78@hotmail.com:

ADAMLAR UÇAĞA ARKADA BİNİNCE RENCİDE OLUYOR O ZAMAN HİÇ BİNEMEYENLER ONURSUZ NASIL BİR EGODUR KARDEŞİM BU ADAM MİLLETİN ÖNÜNDEYİM ARKASI ONUR KIRICI DIYE DÜŞÜNEREK NASIL BİR İNSAN OLDUĞUNU FARKINDA OLMADAN BELLİ EDİYOR

44
11
yanıtYanıtla
cemhalukhaluk68@msn.com:

gariban vatandaş normal bilet alıyor, sen de al olsun gitsin.....

39
13
yanıtYanıtla
AHMET UĞURseegal27@hotmail.com:

ADALETTEN HAKKANİYETTEN BAHSEDEN BAŞBAKAN NERDE BUMU ADALET VE KALKINMANIZ SİZİN SAYIN RECEP TAYYİP.SİZİN ADALETİNİZİ SEVSİNLER BU ÜLKEDE ADALETTEN EN SON BAHSEDECEK KİŞİ AKP VE YANDAŞLARIDIR TABİ ANLARLARSA

29
21
yanıtYanıtla
VATANDAŞyalnibeari@hotmail.com:

MİLLETİN VEKİLİ İSEN MİLLETİN ARASINDA UÇMAK NEDEN ZORUNA GİDİYOR?

24
26
yanıtYanıtla
Uzaktan Vatandaşates.lokman@gmail.com:

Mevcut sıfatı adam uçağa bindirilmiş, uçak içerinde kındisine oturağına kadar refakat ediliş. Dolaysiyle, uçak dışından yapılan siyasi kumandalı müdahalini hiç bir temeli yoktur Bu tahkir teşebbüsü ve ahlaksızlıktır. O adam da milli irade ile orada(mejliste) bulunmaktadır. Siz neyi sorgulamak, neyi yargılamak istiyorsunuz?...Uçak personeli veya seyahat agentası kimi hangi sınıfta uçuracağı sizin izninize taabidir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 150 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title