Haberler

Millet Kıraathaneleri Eski Haline Dönüyor"

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, "Millet Kıraathaneleri"nin bugün eski haline dönmeye başladığını bildirdi.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, "Millet Kıraathaneleri"nin bugün eski haline dönmeye başladığını bildirdi.

Milletvekili Gültekin, yazılı açıklamasında Niğde'de yeni açılan Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezine ilişkin bu tür yerlerin ilk defa 19. yüzyılda Osmanlı döneminde kitap okunan yerler olarak bulunduğunu ifade etti.

Buralarda fikir sohbetleri de yapıldığını aktaran Gültekin, şunları kaydetti:

"Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle günümüzde de eski haline dönmeye başlıyor. Cumhurbaşkanımızın derdi ve tek amacı, Türk gençliğinin bilgiyle, kültürle donanması, halkımızın bir çay dahi içmeye gittiğinde dağarcığına bir şeyler eklemesi, kültürünü geliştirmesi, kendi kimliğini bulacak bilgiye ulaşmasıdır. Osmanlı döneminden gelen kıraathane diye bir tabir var. Okuma salonu anlamına gelen bu kıraathaneler zaman içerisinde kahvehanelere dönüşmüş. oyunların oynandığı, sadece sohbet ve çay-kahve içilebilen, vaktin çoğunun boşa geçirildiği ortamlar haline dönüşmüş. Cumhurbaşkanımızın arzusu gençlerimizin, çocuklarımızın yani insanlarımızın daha iyi yetişmesidir. Gençlerimiz buralarda tamamen milli ve yerli olarak yetişiyor ve vakit geçiriyor. Bizler gençlerimize böyle sahip çıkmalıyız. Bu gün de görüyoruz ki başıboş olan çocuklar bir takım kötü alışkanlıklara bulaşabiliyor. Bu tip kötü alışkanlıklara topyekun mücadele etmek için bu tip yerler önemli."

Kaynak: AA / Güncel

Selim Gültekin Milletvekili Ak Parti Niğde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title