Haberler

Michael Kors, Jimmy Choo'yu Satın Alıyor

Güncelleme:

Kadınların gözde markası Michael Kors, İngiliz ayakkabı ve moda ürünleri üreticisi Jimmy Choo'yu 1 milyar doların üzerinde bir bedelle satın alıyor.

Michael Kors, nisan ayında kendini satışa çıkaran İngiliz ayakkabı ve lüks moda ürünleri üreticisi Jimmy Choo'yu 896 milyon sterlin, yaklaşık 1.17 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıkladı. Jimmy Choo, kurulduğu yıllarda Prenses Diana'nın en sevdiği markalardan biri olmasıyla öne çıkmıştı.

ÖNCELİĞİ TÜKETİM MALLARINA VERMEK İSTİYOR

Habertürk'te yer alan habere göre özzellikle stiletto ayakabbıları ve aksesuarlarıyla bilinen Jimmy Choo, şirketin değerinin gitgide artması ve baş yatırımcı JAB'nın önceliğini tüketim mallarına vermek istemesi nedeniyle satışa çıkarılmıştı.

JAB Luxury GmbH, Alman milyarderler Reimann ailesinin yatırım kolu olarak biliniyor ve % 70 ile Jimmy Choo'da hâkim hisseye sahip. Singapur ve Kuveyt merkezli fonların da % 5.2 civarında Jimmy Choo hissesi bulunuyordu. Şirket personeli ise % 3 ortaklığa sahip.

Michael Kors'un satın almayı CitiGroup ve Bank of America Merrill Lynch ile yürüttüğü belirtiliyor.

MICHAEL KORS'UN SATIŞLARI DÜŞMÜŞTÜ

Michael Kors, anlaşma kapsamında, her bir Jimmy Choo hissesi için peni ve satış süreci duyurulmadan önceki hisse fiyatı üzerinden yüzde 36.5 değer payı ödemesi yapacak.
Lüks tüketim ürünleri arasında nispeten uygun maliyetiyle bir dönem çok popüler olan Michael Kors geçtiğimiz çeyrekte mağazalara gelen müşterilerin azalması ve satışlarının düşmesi nedeniyle sorun yaşıyordu.

Çanta ve ayakkabılarıyla kadınların tercih ettiği markalardan biri olan Michael Kors, bu nedenle kıyafet ve erkek giyimin yanı sıra elektronik ticarete ağırlık verme kararı almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Diana Spencer Michael Kors Habertürk Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title