Haberler

MHP'nin Malatya İl Kongresi İptal Edildi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) geçtiğimiz pazar günü yapılan il kongresi, Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) geçtiğimiz pazar günü yapılan il kongresi, Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

8 Şubat Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi'nde 3 adayın yarıştığı MHP Malatya İl Kongresi'nde Mehmet Erdem 242 oy olarak birinci seçilmişti. Erdem'in en yakın rakibi Hakan Er ise 240 oy alarak seçimleri kaybetmişti. Kongrede yer alan diğer aday Mehmet Bitmez'de 31 oy olarak seçimi kaybeden taraf oldu.

Ancak seçimin ertesi günü MHP İl Başkanı seçilen Mehmet Erdem, İl Seçim Kurulu'na başvurarak en yakın rakibi ile arasındaki oy farkının daha fazla olması gerektiğini bu nedenle de seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek kongrenin iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine adaylardan Hakan Er de, İl Seçim Kurulu'na 1 saat sonra başvurarak seçimlerde hukuksuzluk olduğunu öne sürerek kongrenin iptalini talep etmişti.

Her iki başvuruyu da değerlendiren Battalgazi 1. İlçe Seçim Kurulu yaptığı değerlendirmede MHP Malatya İl Kongresi'nin iptaline karar verdi. Kararın gerekçesinde ise teşkilatı olmayan Kale ve Arguvan ilçelerinde 2 delegenin kongrede oy kullanmış olması gösterildi. Kanuna göre teşkilatı oluşturulmayan ve kongreye gidilmeyen ilçelerden bir üst kongreye delege yazılamaz deniliyor.

Yine iptal kararı gerekçeleri arasında Arapgir ve Battalgazi ilçesinden 3 delegenin İl Kongresindeki listede isminin yer almaması gösterildi.

İlçe Seçim kurulunun iptal kararının ardından ise yeni il kongresinin 15 Mart 2015 günü yapılması kararlaştırıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Battalgazi Hakan Er Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title