Haberler

MHP'li Başaran: Kos Kıyılarını Kirlettiği İçin Turgutreis'e Dava Açtı

Mhp Muğla milletvekili adayı Asım Başaran, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası Belediyesi'nin, Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nin arıtma tesisi sorunu çözülemediği için denize bırakılan atık sularının neden olduğu kirliliğin kendi kıyılarına kadar ulaştığını ileri sürerek, uluslararası mahkemelerde dava açtığını söyledi.

Mhp Muğla milletvekili adayı Asım Başaran, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası Belediyesi'nin, Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nin arıtma tesisi sorunu çözülemediği için denize bırakılan atık sularının neden olduğu kirliliğin kendi kıyılarına kadar ulaştığını ileri sürerek, uluslararası mahkemelerde dava açtığını söyledi.

MHP Muğla milletvekili adayı Asım Başaran Turgutreis Güzelleştirme ve Koruma Derneği (TURDER) tarafından 'Turgutreis İlçe Olsun' sloganıyla başlatılan imza kampanyasına destek verip, 1 Kasım'daki yerel seçimler için destek istedi. Başaran'a MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP'li Bodrum Belediye Meclisi üyesi Süleyman Mazı ve bir grup partili de eşlik etti.

TURDER Başkanı Mahmut Kaya'yı ziyaret edip, kampanya hakkında bilgi alan Başaran, "Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen Turgutreis, ne büyükşehirden ne ilçe belediyesinden hizmet alabiliyor. Bodrum'un en güzide turizm bölgesi, içler acısı bir halde. Büyükşehir Yasası'nı çıkarıp Muğla'ya uydurmaya çalışanlar gelip Turgutreis'in halini bir görsünler. Birileri 'Sizi büyükşehir yaptık sevinsenize' diye ortalıkta dolaşıyor, birileri de MHP'nin Büyükşehir Yasası'na karşı yaptığı mitingleri görmezden geliyordu. Şimdi durum ortada" dedi.

"KOS BELEDİYESİ DAVA AÇTI"

Turgutreis'in arıtma sorunu bulunduğunu, yaz nüfusu 250 binlere ulaşan bu dev mahallenin denize döktüğü atık suların Yunanistan'ın İstanköy Adası'na ulaştığını belirten Başaran, "Kos Belediyesi, Turgutreis'e dava açtı. Bunu kaç kişi biliyor Bodrum'da acaba? Davanın gerekçesi ise 'Kıyılarını Turgutreis'ten gelen atıkların kirletmesi.' Bu Bodrum için, Muğla için, ülkemiz için bir utançtır" diye konuştu.

Turgutreis'in bir an önce belediyesine kavuşması gerektiğini vurgulayan Başaran, şunları söyledi:

"Turgutreis'in ilçe olması ancak siyasi bir kararla mümkün olur. Büyükşehir Yasası ile birlikte Muğla'nın neresi ilçe oldu? Seydikemer. Sebep ne? Çünkü oradan bir milletvekilleri vardı. Ali Boğa, Seydikemerliydi ve AK Parti milletvekiliydi. Tam 30 yıldır, koskoca Bodrum Yarımadası'nın Ankara'da, Meclis'te bir sözcüsü var mı? İşte en büyük eksiğimiz bu. Ben 30 yıllık mağduriyeti bitirmek için hizmete talip oldum."

Muğla'nın büyükşehir mağduriyetini gidermek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Başaran, "Her yıl kasım ve aralık ayında plan bütçe görüşmeleri yapılır mecliste. Bakanlıklara ödenek ayrılır. O iller içinde de bir tayin ve tanzim söz konusu olur. Sen nereden seçildiysen, oraya ödenek ayırmak, hizmet etmek için çaba sarf edersin. Yapmamız gereken de bu" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Asım Başaran Turgutreis Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title