Haberler

MHP'den Tuncelileri Kızdıracak Aday

Güncelleme:

MHP, Tunceli 1. sırada aday olarak Namık Dursun'u gösterdi. 2004-2006 yılları arasında İl Jandarma Komutanı olan Dursun'un ismi fişleme skandalıyla gündeme gelmişti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Hozat'a gitmiş, 28 köy muhtarı komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini iletmişti. O şikayetlerde ise tehditvari ifadeler bulunuyordu.

MHP, Tunceli'de birinci sıra milletvekili adayı olarak 2004-2006 yılları arasında Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı yapan Albay Namık Dursun'u seçti.

KOMİSYON KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Namık Dursun'un ismi son olarak Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme skandalı haberleriyle gündeme gelmiş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Albay Namık Dursun'u dinlemişti.

MUHTARLAR ŞİKAYETLERİNİ ANLATMIŞTI

Hozat'taki 300'e yakın fişlemeyle ilgili haberlerden sonra TBMM Hozat Alt Komisyonu, Hozat'a giderek üçü kamu görevlisi 21 kişiyi dinlemişti.

28 köy muhtarı, komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini anlatmış ve bu ifadeler komisyonun dosyasına girmişti.

TEHDİTVARİ İFADELER VARDI

Aralarında, Akpınar, Karabakır, Altınçevre, Beşelma, Çağlarca, Çığırlı, Karabakır, Karaçavuş, Kardelen, Köprübaşı, Uzundal, Sarısaltık gibi 28 köy muhtarının altına imza attığı tutanakta Alay Komutanı Namık Dursun'la ilgili tehditvari ifadeler yer alıyordu.

BOMBA İFADELER

"10 Kasım 2004 tarihinde Tunceli Hozat ilçesi kaymakamlığının köylere hizmet götürme birliği adı altında yapılan toplantıda Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun konuşmasında tehdit savurarak şu sözleri söylemiştir:

"Muhtar olup da çocukları dağda olan muhtarlar istifa edecekler, köyde terörist faaliyetleri tespit ettiğim muhtarların başını ezerim, devletin kendilerine verdiği 116 milyon lira maaşının hakkını vermeyen muhtarın başını ezerim, Tunceli bölgesinde vurulan teröristin cenazesine katılan araçlara bilinçli olarak 19 milyar para cezası kestim, köyde muhtarlık yapan kişilerin dağdaki akrabaları bulunan muhtarların teröristlerden güç aldığını tespit ettiğimde bunlarla ilgili kaymakamlarla görüşüp mühürlerini elinden alırım, kursağınızdan geçen devletin 3 kuruş hakkını vereceksiniz. Tunceli eğer böyle hareket ederse Pülümür yolunu keserim. Elazığ yolunu keserim gelsin; MKP size baksın. Ben burada il valimizin adına bulunup onun adına konuşuyorum..." (Kaynak: CNNTürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tunceli Hozat Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (127)

skici:

Adam muhtarlara konuşurken doğru söylemiş hem devletin ekmeğini yiyeceksin hemde kalleşliğin içinde olacaksın yok öyle

67
13
yanıtYanıtla
İSTANBUL:

HDP HDP HDP HDP

24
52
yanıtYanıtla
Türküm:

Böyle adayları çıkaran partiye oyumuz feda olsun; bu cennet vatana da canımız feda olsun. Oylar MHP''ye ey Türk Milleti. . . !

51
13
yanıtYanıtla
dersimmobilWeb@haberler.com:

Lan bos beles yazmissiniz birtane dersimli bile oy vermez mhp ye sadece ordaki polisi uzmani verse oy verir ha bide universitede kendini gizleyen mhpli varsa o nlar verir dersimli bir insanin mhp ye oy vermesi imkansiz kendinizi kandirmayin arkadaslar

16
48
yanıtYanıtla
HAZİRAN YESİlmobilWeb@haberler.com:

Mhp ye oy veren alevi eleri kirlsin. Cunku aday gosterilen o zat alevi kesime hakaretir

7
54
yanıtYanıtla
GöçmenMobil-IOS:

Albay hakli vatan hayinlerine dogru soylemis

50
11
yanıtYanıtla
MEHMETMİS:

LAN BOYE KOMUTANA CAN FEDA

52
6
yanıtYanıtla
ADANALI:

İllede MHP

45
12
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLimobilWeb@haberler.com:

Tuncelide akp mi mhp mi deseler sonuna kadar mhp derim. Akp 77 milyonu fisledi.

47
7
yanıtYanıtla
Oyumuz artık senin MHPMobil-IOS:

Allah yar ve yardımcınız olsun herkim vatana ihanet ederse cezasını çekecektir Hdpye oy verende teroristtir bölücüdür sehitlerimizin dısında bir kursunda ülke bütünlüğüne atmıs olurlar elinizi vicdanınıza koyun allah aşkına onlar içtiği suya ihanet eden hainlerdir

40
11
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title