Haberler

MHP'den AKP'ye İlk Sert Eleştiri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Tartışma Zemini Parlamento Almalı. Bu da Aynı 12 Eylül Anayasası Gibi Aynen Verilen Tarife Göre Profesörler Tarafından Verilen Hazırlanmış.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Tartışma zemini parlamento almalı. Bu da aynı 12 Eylül Anayasası gibi aynen verilen tarife göre profesörler tarafından verilen hazırlanmış. Burada da bir Konsey var. Ama bu Konsey, 12 Eylül'deki gibi beş kişilik değil, tekli Konsey, sadece Başbakan Erdoğan var. Sapanca Politbürosu da kendisini Kurucu Meclis zannediyor herhalde. Benim anayasamla ilgili tartışmayı siz nasıl Meclis dururken, Sapanca'da yaparsınız, siz kendinizi ne zannediyorsunuz?" dedi.

ANKARA (ANKA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin 1982 Anayasasını değiştirmek için izlediği çalışma yöntemini sert bir dille eleştirdi.

Vural, AKP'nin yönteminin 12 Eylül 1980 askeri yönetim dönemindeki anayasa çalışmalarına aynen uyduğunu belirterek, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı, 12 Eylül'de Genelkurmay Başkanı Org Kenan Evren Başkanlığında, kuvvet komutanlarından oluşan ve son karar makamı olan beş kişilik Milli Güvenlik Konseyi'ne" benzetti.

-SAPANCA POLİTBÜROSU -

Vural, ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tartışma zemini parlamento almalı. Bu da aynı 12 Eylül Anayasası gibi aynen verilen tarife göre profesörler tarafından verilen hazırlanmış. Burada da bir Konsey var. Ama bu Konsey, 12 Eylül'deki gibi beş kişilik değil, tekli Konsey, sadece Başbakan Erdoğan var. Sapanca Politbürosu da kendisini Kurucu Meclis zannediyor herhalde. Benim anayasamla ilgili tartışmayı siz nasıl Meclis dururken, Sapanca'da yaparsınız, siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Milletin kalbinin attığı parlamentoda değerlendirilmeyen bir anayasa çalışması yapma hakkını siz nereden buluyorsunuz" dedi.

- "MİLLET İRADESİ YERİNE ÜÇ- BEŞ ADAM" -

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, rektörlere, "Anayasayı Meclis yapar" dediğini ancak bu sözleriyle gerçeklerin ters düştüğünü söyledi. Vural, "Hani Meclisin önünde olan bir şey mi var. Sanki Meclis çalışıyor da, Rektörler Komitesi de Meclisin görev alanına giriyor" dedi.

Vural, Başbakan'ın, yeni anayasanın "Partili anayasa olmayacağını, AKP Anayasası olmayacağını" söylediğini ancak bu konuyu AKP yetkili kurullarında görüştüğünü belirtti. Vural, "Sen kim oluyorsun, sen işine bak. Sapanca'dakiler kim oluyor? Meclis iradesinin yerine üç beş adam getiriyorlar. Bu kendi milletvekillerine de haksızlık değil mi? Başbakanın açıklamaları baştan aşığı boş ve anlamsız açıklamalar" dedi.

-"DUBLÖR KULLANMASINLAR"-

Vural, AKP'nin anayasa değişikliği konusunda şu ana kadar "kayıtdışı konuşmalar" yaptığını belirtti. Vural, AKP'nin, akademisyenleri ön plana iterek belli bir taktik izlediği yorumunu yaptı.

Vural, şöyle konuştu:

"Tezgah altından kayıt dışı konuşmasınlar,siyasi iradelerini ortaya koysunlar. Biz de o zaman gerekli cevabı veririz. Kayıtdışı konuşup kayıtdışı müzakere yöntemi izliyorlar. AKP ve Başbakan, mertçe ne düşündüklerini ortaya koysunlar, dublör kullanmasınlar. O zaman cevaplarını veririz. Saklambaçlı anayasa çalışması olmaz. Birkaç tane profesör ve doçentin çalışmasının arkasına saklanıp, karşı siyasi değerlendirmeleri ve yaklaşımları etkili olmaktan çıkaran bir yöntem izliyorlar. Yüreklice ne istediklerini söylesinler. Muhalefeti anlamlı olmayan tartışmaların içine çekip, bu eleştirileri kanıksatmak isteyen bir yöntem izliyorlar."

-"BAŞÖRTÜSÜ RANTI" -

Vural, Başbakan'ın bir yandan anayasa tartışmasının başörtüsüne indirgenmesinden şikayet ederken, diğer yandan kendisinin bunu yaptığını söyledi.

Vural, "Başbakan başörtüsü konusunda mutabakat oluşmasını engellemek istiyor. Başbakan bu işin siyasi rantını devam ettirmek istiyor. Bunun dışında siyasi simge değildir diyor. Ama meseleyi hem kendileri siyasi simge haline dönüştürüp çıkmaza sokuyorlar, hem de sanki çözmek istiyor gibi hava oluşturuyorlar. Bundan da siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Üstelik amaçları çözmek değil" dedi.

- UZLAŞMA KOMİSYONU -

Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, kendilerini ziyareti sırasında TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan anayasa değişikliği için Uzlaşma Komisyonu kurulmasını istediğini belirtti.

Vural, "Anayasa değişikliğinin tartışma zemini parlamento olmalı. Bütün bilgiler burada alınmalı ve değerlendirilmeli. Milletin içinden çıkmayan bir anayasa nasıl millete maledilebilir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title