Haberler

Meü'de 'Milli Savunma Sanayi ve Kariyer Günleri' Düzenlendi

Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye’nin milli savunma alanında çok ciddi hedefler koyduğunu belirterek, savunma sanayinin her alanında milli işler yaptığını ve bunun da gençlerin sayesinde daha da ileriye taşınacağını söyledi.

Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye'nin milli savunma alanında çok ciddi hedefler koyduğunu belirterek, savunma sanayinin her alanında milli işler yaptığını ve bunun da gençlerin sayesinde daha da ileriye taşınacağını söyledi.

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 'Milli Savunma Sanayi ve Kariyer Günleri' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin İl Başkanı Okan Özer, Mersin Üniversitesi Yeniler Topluluğu Başkanı Ahmet Furkan Temür katıldı.

Etkinlikte konuşan Tüfekçi, Türkiye'nin milli savunma alanında çok ciddi hedefler koyduğunu belirterek, "Denizin altından uzaya kadar bütün kademelerde ve içindeki elektroniğinden bilgisayarından ve yazılımlarına kadar savunma sanayinin her alanında milli işler gerçekleştiriyoruz. Ama bunlar ancak ve ancak sizlerin katkıları ile daha da öteye gidecektir" dedi.

Savunma sanayinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Çamsarı ise, "Toplumun yaşaması ve gelişmesi için üretim şarttır. Üretim, topraktan, hayvanlardan, bitkilerden kısacası bize sunulan nimetlerden ürün sağlamak ve yeni bir şeyler ortaya koymaktır. Üretim, toprağın işlenerek bir ürün elde edilmesi şeklinde olabileceği gibi, bir fabrikada emek, sermaye ve ham maddenin belirli aşamalardan geçtikten sonra yeni bir ürün elde edilmesi şeklinde de olabilmektedir. Ancak günümüz dünyasında tarımsal üretim tek başına yetmemektedir. Bilimin gelişmesi ve buna bağlı olarak da savunma sanayinin gelişmesi son derece önemli bir meseledir. Bence yerli ve milli üretim konusunda en önemli etkenlerden biri de milli özgüvendir" ifadelerini kullandı.

MEÜ Yeniler Topluluğu Başkanı Ahmet Furkan Temür, "Yeniler topluluğu olarak üniversitemize yeni bir enerji, yeni bir hareket, yeni bir heyecan getirmek kaidesiyle okuyan, düşünen, üreten bir 'MEÜ Gençliği' hedefiyle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Ahmet Furkan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title