Haberler

İstanbul dahil 7 il için dolu ve fırtına uyarısı

Güncelleme:

Marmara ve Ege Bölgesi'nde sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul'un da içinde bulunduğu 7 ile turuncu kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun, batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ve Ege Bölgeleri ile Burdur, Isparta, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve Ankara'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den, İstanbul'un da içinde olduğu 7 il için dolu ve fırtına uyarısı

Yağışların, Marmara ve Ege Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması bekleniyor. Buna göre olası ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'den, İstanbul'un da içinde olduğu 7 il için dolu ve fırtına uyarısı

7 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarı haritasında; İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli için turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, dolu ve fırtınaya karşı uyarıldı, oluşabilecek olumsuz durumlar karşısında da dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji'den, İstanbul'un da içinde olduğu 7 il için dolu ve fırtına uyarısı

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Meteoroloji tarafından yapılan tanımda turuncu kodlu uyarı için, "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji'den, İstanbul'un da içinde olduğu 7 il için dolu ve fırtına uyarısı

İZMİR VE 6 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Aralarında; İzmir, Kocaeli, Manisa, Bilecik, Kütahya, Yalova ve Sakarya'nın bulunduğu 7 il içinde sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların da olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması istendi.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Meteoroloji tarafından yapılan tanımda sarı kodlu uyarı için, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan uyarılar 9 Ekim Cuma günü için de yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Marmara Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (11)

ALLAH:

GELİYOM LAN BEKLEYİN BENİ

0
14
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Haşa ALLAH adıyla yorum yapan, ALLAH sana öyle bir hastalık bela kaza versin ki hastane yataklarında acılar içinde kıvran yere düş ölmek için kendini yerden yere vur zıplayarak kan kusarak öğürerek çığlıklar içinde ölürsün inşallah. Amin. Amin. Amin.

yanıt2
yanıt2
PAŞALI:

Annen de bana geliyor merak etme

yanıt4
yanıt1
Davut:

Bu insanların kafasına taş yağsa Allah belalarını verse haktır.

7
6
yanıtYanıtla
FB:

SİZE BİR BİLGİ VEREYİM DOLU YAĞMAYACAK. . .

7
0
yanıtYanıtla
AHMET ŞİMŞEK:

YAĞACAK BAŞKAN

yanıt0
yanıt0
REALİST:

eğer bu lokal olarak gerçekleşecek ise demek ki orada lokal olan birşey var mesela HAARP gibi

4
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Doğu anadolunun batısına gelsin şidetli yağış

1
3
yanıtYanıtla
Editöre saygılar (!):

Madem coğrafi bilgin yok en azından yan sekmede bir Türkiye haritası açıp turuncuya boyanmış illerin ismini doğru yazabilirdin. Sakarya , yalova ne alaka! Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne

2
0
yanıtYanıtla
Aykan korkmaz:

Allah her felaketten bizleri korusun allah kazabela vermesin insallah

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title