Haberler

Mesam'dan Arif Sağ'a Cevap Geldi

MESAM Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Sanatçı Arif Sağ ve ekibinin gerçekdışı iddialarda bulunduğu kaydedildi.

MESAM Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Sanatçı Arif Sağ ve ekibinin gerçekdışı iddialarda bulunduğu kaydedildi.

Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Sanatçı Arif Sağ ve ekibine yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. MESAM Yönetim Kurulu adına Basın Sözcüsü Recep Ergül imzasıyla servis edilen yazılı açıklamada Sanatçı Arif Sağ ve ekibinin gerçek dışı iddialarda bulunduğu kaydedildi.

MESAM'ın siyaset dışı bir kurum olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"MESAM, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevden alınan bazı eski MESAM Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri basın toplantısında basına, kamuoyuna ve MESAM Üyelerine gerçek dışı beyanlarda bulunmuşlardır. Arif Sağ ve Cahit Berkay'ın da bulunduğu basın açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı teftiş kurulu raporunun kendilerini akladığını, raporlarda herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı belirtilerek, bilerek ve kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmışlardır. Arif Sağ ve ekibi yalan söylüyor. İddialarının tümü gerçek dışıdır. İlgili müfettiş raporlarında, kendileriyle ilgili çok sayıda usulsüzlük, mevzuata aykırılık ve görevi kötüye kullanma şeklinde tespit mevcuttur. Söz konusu iş ve işlemler nedeniyle, eski yönetim kurulu üyeleri ve haysiyet kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca, kendileri MESAM Haysiyet Kuruluna sevk edilmişlerdir. Haklarında herhangi bir karar olmamasına rağmen sanki karar varmış gibi basın açıklaması yaptılar. Haysiyet Kurulu, kendileriyle ilgili henüz bir karar vermemiş olmasına rağmen, Arif Sağ "Bizi genel kurula almayacaklar, darp edecekler" şeklinde talihsiz, önyargılı, provokatif bir açıklama yapmıştır.

Teftiş kurulu arif sağ ve ekibinin usulsüzlük yaptığını tespit etti

Geçici MESAM Yönetim Kurulunun, hukuk dışı ve mevzuata aykırı hiçbir iş ve işlem içinde olması mümkün değildir. MESAM Haysiyet Kurulu, Bakanlık tarafından atanmış, bağımsız ve tarafsız bir kuruldur. Kararlarını, kendilerinin özgür iradeleriyle almaktadırlar. Teftiş Kurulu raporlarında geçen 'Arif Sağ ve grubu ile MESAM Haysiyet Kurulu, işbirliği yaparak muhalif üyeleri ihraç etmişlerdir' tarzında uygulamalar, MESAM'ı küçük düşürmüş olup, bu tarz uygulamalara bir daha asla izin verilmeyecektir.

Arif Sağ ve ekibi seçimi provoke etmek suretiyle üyelerin seçimde oy kullanmasını engellemeye çalışıyor. Ayrıca, 31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek MESAM Genel Kurulunu provoke etmek, olay çıkartmak suretiyle genel kurulu ertelemeye çalışmak, üyeleri korku ve paniğe sevk etmek için bir takım hazırlıklar yapıldığı şeklinde duyumlar almaktayız. Bilinmesini isteriz ki genel kurul huzurunu bozacak ve MESAM'ın kurumsal kimliğine zarar verecek eylem ve davranışlarda bulunanlarla ilgili her türlü tedbir alınmış olup, herhangi bir karışıklığa kesinlikle izin verilmeyecektir. Adı ve ünvanı ne olursa olsun, bu tarz eylemlerde bulunacak kişilerle ilgili gerekli her türlü hukuki ve idari işlem yapılacaktır.

İçeri siyaset sokmaya çalışıyorlar

Öte yandan, görevden alınan eski MESAM yönetim kurulunun yanlış bilgilendirmesi sonucu, bir siyasi partimizin genel başkan yardımcısı (CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi) MESAM'ı ve yönetimini hedef alan gerçek dışı açıklamalarda bulunmaktadır. MESAM, siyaset dışı bir kurumdur. Her siyasi görüşten üyesi bulunmaktadır. CHP Milletvekilleri arasında, MESAM üyeleri de bulunmaktadır. Önyargılı davranmak, gerçek dışı beyanlarda bulunmak yerine, üyesi oldukları kuruma gelip başta inceleme raporları olmak üzere, yaşananları belge ve kanıtlarıyla incelemelerini arzu ederiz.

MESAM üyelerinin yapması gereken tek şey oyunu kullanmak ve hakkına sahip çıkmaktır. MESAM, binlerce eser sahibi sanatçının telif kurumudur. Eser sahipleri, yaşanan bu tatsızlıkların ardından, bir daha asla entrika, ayak oyunları ve algı operasyonları ile kuruma siyaset sokulmasına, ayrımcılık yapılmasına izin vermeyecektir. Bu minvalde değerli üyelerimizi oy kullanmaya ve haklarını korumaya davet ediyoruz". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arif Sağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title