Haberler

Merzifon'da Yangında Zarar Gören Alan Ağaçlandırılıyor

Güncelleme:

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce yangın sebebiyle zarar gören alan tekrardan ağaçlandırılıyor.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaklaşık 3 ay önce yangın sebebiyle zarar gören alan tekrardan ağaçlandırılıyor.

Önce Vatan Tepesi mevkisindeki alana ilk fidanlar Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, Merzifon Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Of, Amasya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Nedim İpek ve diğer yetkililer tarafından dikildi.

"Devletimizin yangın ve olumsuz olaylar karşısında hemen hareket geçip hızlı bir şekilde ağaçlandırma programları yapması gurur verici diye düşünüyorum" diyen Kaymakam Geyim, "Ağaçlandırma ve orman varlığının milli servet olması insanlarımız, ülkemiz ve dünya açısından öneminin hepimiz farkındayız" dedi.

Geyim, Tema Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar'a özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine çabalarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Aydınlı da, "Yeni dikilen fidanlarımız ileri yıllarda orman olacaktır. Bulunduğumuz alanlar geçmişte ormandı. İnşallah yapılan çalışmalarla tekrardan orman vasfına ulaşacak kısa zaman önce yangın sebebiyle zarar gören alanımızda kısa zamanda yapılan bu çalışma önemlidir diyorum" diye konuştu.

Aydınlı, "TEMA vakfımıza bireysel bazda insanlarımıza ağaç sevgisini aşılamalarından ve özverili çalışmalarından dolayı kendilerine içtenlikle kutluyor teşekkür ediyorum. Yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Geyim ile Aydınlı'ya teşekkür eden TEMA Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar'da şöyle konuştu: "Yaptığımız bu çalışmaları korumayı becerebilirsek küresel ısınmaya karşıda da elimizi güçlendirmiş oluruz. Orman ve ağaçlandırma çalışmalarında dünyada beşinci sıradayız. İnşallah bu hızla devam ederiz. Kuruçay'daki TEMA alanımızda kendi yetiştirdiğimiz fidanlarımız var. İsteyen herkese ücretsiz olarak bu fidanlardan veriyoruz yeter ki isteyin." - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Geyim Merzifon Aydınlı Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title