Haberler

Mert'in Katili Aramaları Uzaktan İzlemiş

Güncelleme:

Mert'in akrabalarının iddiası üzerine çevreyi kuşatan polis ekipleri, el feneri ve projektör ile şüphelinin saklanabileceği yerleri aradı.

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir harabede bulunan Mert Aydın'ın akrabaları "Arama yaparken uzaktan birinin bizi takip ettiğini fark ettik. Peşine düşecekken cesedi gördük" dedi.

BABASININ İŞYERİNE GİTMİŞTİ

Kars'taki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, pazar günü annesinin hazırladığı yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Bir kilometre uzaklıktaki babasının işyerine giden Mert, daha sonra eve dönmek üzere oradan ayrıldı. Ancak Mert eve hiç gitmeyince kaybolduğu ortaya çıktı. Cep telefonu satışı yapan baba Yolcu Aydın (38), yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine yapılan incelemede küçük çocuğun çevredeki kamera görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı. Mert'in Digor Pazarı'nda 40'lı yaşlarda biriyle birlikte yürüdüğü görüldü.

UZAKTAN BİZİ İZLİYORDU

Mert'in akrabaları, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki şehir çöplüğünde Mert'in cesedini buldu. Cesedi bulan Mert'in akrabası Kubilay Aydın (25) ve 5 arkadaşı, katil zanlısını da gördüklerini öne sürdü. Aydın yaşadıklarını şöyle anlattı: Aklımıza gelebilecek her yere baktık. Sonuç alamayınca son olarak şehir dışındaki Karadağ çöplüğüne gittik. Çöplük alandaki tabyalara ait Mitralyöz mevzisi olarak kullanılan atıl durumdaki harabeye yöneldik. Bu sırada bizi izleyen biri olduğunu fark ettik. Bu kişi çok uzaktaydı. Onu gördüğümüzü fark edince dağa doğru kaçmaya başladı. Peşinden gitmek istedik ama o sırada Mert'in cesedini gördük. Cesede yoğunlaştığımız için katil olduğunu tahmin ettiğimiz kişinin peşinden gidemedik ve kaçırdık" dedi.

KAÇIRIP ALIKOYDU ŞÜPHESİ

Öte yandan dün Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside talihsiz çocuğun cinsel saldırıya uğradığı daha sonra başı taşla ezilerek ve demir telle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde kan izleri ve harabenin dışında ise Mert Aydın'a ait elbiseler bulundu. Cesedin bulunduğu saatten birkaç saat önce öldürüldüğü kanısına varıldı. Buna göre zanlının, Mert'i kaçırıp, bir gece alıkoyduktan sonra ertesi gün öldürmüş olabileceği ihtimali ağırlık kazanıyor. Mert Aydın'ın cenazesi dün Erzurum'da yapılan otopsinin ardından ambulansla getirildiği Kars'ta toprağa verildi. Törende Mert'in anne ve babasının güçlükle ayakta durduğu görülürken anne Arzu Aydın "Seni yakanlar da öyle yansın" diye ağıt yaktı. Cenaze Kars Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

GECEYARISI ALARMA GEÇİLDİ

Mert Aydın'ın cinayet zanlısının görüldüğü iddiasıyla polis alarma geçti. Şüphelinin görüldüğü Digor yolu, Bölge Trafik ve Asri Mezarlık civarında vatandaşların da katılımıyla gece saatlerinde arama çalışması başlatıldı. Çevreyi kuşatan polis ekipleri, el feneri, projektör ve cep telefonu ışığıyla şüphelinin saklanabileceği yerleri aradı. Bölgedeki kullanılmayan boş binalar, inşaatlar ve kanal içleri tek tek arandı. Çalışmalar sırasında bazı bölgelerde kapıları aralıklı olan ahırlar da aranırken, ahır sahipleri de aramaya destek verdi. Arazi de yapılan arama çalışmaları sırasında şüphelinin saldırma ihtimali üzerine biber gazı taşındı. Didik didik aranan bölgede şüphelinin izine rastlanılmadı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mert Aydın Arzu Aydın Digor Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (26)

leventasker97@hotmail.com:

Bir zengin çocuğu olsa yorum rekoru kırılrdı.Ne kadar çocuk katili varsa idama evet Allah rahmet eylesin.

39
1
yanıtYanıtla
ogüngürcanogungurcan59@hotmail.com:

idam cezası gelsin böyle hayvanlar icin.

36
2
yanıtYanıtla
necmıyencmy83@hotmail.com:

allah belasını versin mikrobun idam olmalı hemde hıc yargılamadan yapılmalı böylesini yasatıp başkalarının canını yakmasın

35
2
yanıtYanıtla
..........................@hotmail.com:

YAVRUM NE ACI CEKMISTIR SIMDI ALLAH RAHEMT EYLESIN

36
1
yanıtYanıtla
Emel cömlekemelcoemlek@mail.de:

Ahhhhhh o pisliyi yarim saatliyine bana verseler

33
1
yanıtYanıtla
AYŞE 9 YAŞINDAayse@yahoo.com:

AYŞE 9 YAŞINDA Benim yaşıtım oldugu için Bende çok çok üzüldümm benimde başıma gelmiş olsa aynısı bende aynısını yaşamış olsam beşyüz yıl öncee ne yapardınız nasıl tepki gösterirdiniz

yanıt0
yanıt0
Emel cömlekemelcoemlek@mail.de:

Ahhhhhh o pisliyi yarim saatliyine bana verseler

29
3
yanıtYanıtla
mhrbn gbrvn_gvn@hotmail.com:

allah için bulun bu caniyi ı bu cani bulundu mu diye bakıyorum haberlere ... yetkililere sesleniyoruz lütfen bulun ...

30
0
yanıtYanıtla
TURGAYyagrut_elid23@hotmail.com:

ALLAH SENI KAHRETSIN...

26
3
yanıtYanıtla
AYŞE 9 YAŞINDAayse@yahoo.com:

AYŞE 9 YAŞINDA Benim yaşıtım oldugu için Bende çok çok üzüldümm benimde başıma gelmiş olsa aynısı bende aynısını yaşamış olsam beşyüz yıl öncee ne yapardınız nasıl tepki gösterirdiniz

24
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title