Haberler

"Mersin Üniversitesi 10. Kariyer Günleri" Başladı

Mersin Üniversitesi (Meü) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu Tarafından Düzenlenen "Mersin Üniversitesi 10. Kariyer Günleri" Başladı. Meü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Atik, Yaptığı Açılış Konuşmasında, Günümüzde Genç ve Sermayesiz Olmanın Büyük İşler Yapmaya Engel Olmadığını Belirterek, Gençlerin Büyük İşler Başarması Konusunda Dünyanın Önde Gelen Arama Moto...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu tarafından düzenlenen "Mersin Üniversitesi 10. Kariyer Günleri" başladı. MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Atik, yaptığı açılış konuşmasında, günümüzde genç ve sermayesiz olmanın büyük işler yapmaya engel olmadığını belirterek, gençlerin büyük işler başarması konusunda dünyanın önde gelen arama motorlarından Google'un yaratıcılarını örnek gösterdi.

10. Kariyer Günleri'nin açılışı Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Rekabetin, inovasyonun öne çıktığı evrensel dünyada, gençlerin akademik donanımla iş bulabilmek için nelere ihtiyacı olduğunu bu toplantıda öğrenebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Uğur Atik, "Günümüzde genç olmak, sermayesi olmamak, büyük işler yapmak için engel değil. Dünyanın önde gelen arama motoru Google'un kurucuları sizin yaşınızdaydı. Şu anda ise dünyanın en zengin insanları arasına girdiler" dedi.

10 yıldır düzenlenen Kariyer Günleri'nin her yıl içeriği açısından daha zenginleştiğini söyleyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Urgancı ise, etkinliğin öğrencilere yaşamsal önemi olan konularda katkı sağlayacağını ve gençlerin ufkunu açacağını kaydetti.

İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tuncay Turaboğlu da, üniversitenin kuruluşundan bu yana 15 yıl geçtiğini ve Kariyer Günleri'nin üniversitenin kurumsallaşmasında büyük payı olduğunu belirtti.

Rekabet koşullarının günümüzde vazgeçilmez bir unsur olduğuna dikkat çeken Kariyer Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ender Gürgen, öne geçebilmek için farklılık yaratmak gerektiğini ifade etti. Gürgen, "Akademik bilgi, farklılığın ilk ayağını oluşturuyor. Bunun dışında ise konferans, seminer gibi etkinliklere katılmak diğer ayağını oluşturuyor" diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu Başkanı Onur Karaaslan da, topluluklarının 10 yıldır Kariyer Günleri'ni üstlendiğini ve etkinliği layığıyla yerine getirdiğini belirtti. Karaaslan, 3 aydır, ulusal ve yerel anlamda onlarca şirketle görüştüklerini belirterek, "Günlerin oldukça yararlı geçeceğine inanıyorum. Amacımız, iş dünyası ile öğrencileri buluşturmak, öğrencilere staj ve iş imkanı sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Türkiye Halk Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Haydar Haydaroğlu tarafından "Ah Bu Hayat Hep Mi Mülakat?" konulu konferans verildi.

Haydaroğlu, 1970'li yılların mühendisliğin, 1980'li yılların pazarlamacılığın, 1990'lı yılların hazineciliğin ve 2000'li yılların ise Türkiye ve dünyada insan kaynakçılarının yılı olduğunu söyledi.

İnsan kaynaklarının eskiden şirket stratejilerinin arkasında yer aldığını dile getiren Haydaroğlu, günümüzde ise insan kaynaklarının, stratejilerle birlikte geldiğini kaydetti. "Issız bir adada tek başına yaşamıyorsanız, mülakat hayatın her aşamasında var" diyen Haydaroğlu, "Örneğin okula ilk başladığımız gün, aynı sırada oturan arkadaşımızla yaptığımız ilk konuşma mülakat. İnsanlarla sürekli görüşme yapıyor, onlara puanlar veriyoruz. Mülakat, iki taraf arasında tek kazanılanı olan bir mücadeledir" diye konuştu.

Gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Haydaroğlu, insanların işe başlama sürecinden önce kendilerini tanımaları gerektiğini ifade etti. Haydaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Varlık muhasebesi yapmalısınız. Hayat serüvenindeki rotam ne? Aktifimde ne var? Belirlediğim rota için aktiflerim yeterli mi? Eksikliklerim ve fazlalarım neler? sorularının yanıtını verebilmelisiniz. Karşınızdakini tanıyın. Çalışmak istediğiniz şirket ve başvurduğunuz pozisyon hakkında bilgi edinin. Firmanın geçmişi ve ekonomik yapısı hakkında bilgi edinin."

Kariyer Günleri kapsamında 3 gün boyunca çeşitli konferanslar ve seminerler verilecek, ayrıca çeşitli firmalar tanıtılacak.

(ÖT-MT-Y)

25.04.2007 16:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title