Haberler

Mersin: Narenciye Fidanı Üreticileri Birliği'nden Kaymakam Demirhan'a Ziyaret

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Kuruluş Çalışması Tamamlanan Narenciye Fidanı Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı İsmail Ocak, Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Kaymakam İsmail Demirhan'ı Ziyaret Ederek, Birliğin Kuruluşu Hakkında Bilgi Verdi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde kuruluş çalışması tamamlanan Narenciye Fidanı Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı İsmail Ocak, Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kaymakam İsmail Demirhan'ı ziyaret ederek, birliğin kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Demirhan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Erdemli halkının özellikle son 2 yıldır yetiştirdiği limon ve domatesi gerçek değerinden satamadığını, bunun da ilçe ekonomisini menfi yönde etkilediğini, üreticinin yüzünün gülmediğini belirtti. Limona alternatif olarak zeytin üreticiliğinin de geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Demirhan, "Yaptığım araştırma sonucunda, Erdemli'de limonculuk kadar geçmişte zeytinciliğin de önemli bir geçim kaynağı olduğunu, ancak zaman içinde zeytinlerin kesilerek yok edildiğini öğrendim. Erdemli'nin iklim yapısı itibarı ile zeytincilikte diğer illeri geride bırakacağı kanaatindeyim. Limon fidanı üreten üreticilerimiz zeytin fidanı da üretsin. Gelecekte özellikle kırsal kesimdeki çiftçilerimizin yüzünü zeytincilik güldürecek" dedi.

Erdemli Narenciye Fidan Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı İsmail Ocak da, "Daha önce ilçemizin fidan ihtiyacının büyük bir bölümü Bursa'dan karşılanıyordu. Artık sertifikalı üretime geçildi ve birliğimizi de kurarak fidanları biz temin edeceğiz" diye konuştu.

Erdemli Narenciye Fidan Üreticileri Birliği'nde 2. başkanlığa Sultan Uygun, muhasip üyeliğe Nebi Bolat, yönetim kurulu üyeliklerine ise Eyüp Gündüz ve Mehmet Gül getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title