Haberler

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Ümit Özat, "Bu takım Allah'ın izniyle düşmeyecek, son güne kadar acı çekecek ama son gün ligde kalacak." dedi.

Özat, Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki antrenman sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde geçen hafta Medipol Başakşehir'e 3-0 yenildikleri maçtan takım olarak dersler çıkarmaları gerektiğini anlattı.

Futbolcuların kulüpteki alacaklarını gerekçe göstererek bazı idmanlara çıkmamasına da değinen Özat, "Onları çok sevmekle ve haklı olduklarını görmekle beraber, antrenmana çıkmamanın kimseye fayda getirmeyeceğini oyuncuların bilmeleri lazım. Çünkü vücut, futbolcunun sermayesi. Antrenmana çıkmayarak kendinize zarar veriyorsunuz." diye konuştu.

Mali problemleri, çoğu spor kulübünün de yaşadığını ifade eden Özat, yönetimin sorunları aşmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı.

Genç oyuncuları takıma kazandırmaya gayret ettiklerini belirten Özat, "Ben, bu takım düşerse de çok sağlam temeli olan bir takım olarak bırakacağım. Bu takım Allah'ın izniyle düşmeyecek, son güne kadar acı çekecek ama son gün ligde kalacak. Benim inancım bu yönde." şeklinde konuştu.

Taraftarlara, takıma gerekli desteği vermediği için sitem eden Özat, şöyle konuştu:

"Bu takım transfer yapmadı. Sıkıntıların olduğu, taraftarın gelmediği bir gerçek. 7 gün 24 saat buradayız. Aptal aptal konuşuyorlar 3-4 gün izin mi olur, diye. Bu takımın patronu benim, 3 gün de 13 gün de izin veririm. Onun hesabını kimseye vermem ama ben takıma izin vermedim. O izin, çocuklara yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kendimize ayrılan bir izindi. İnsanlar terbiyesizlik yapmamalı. Ben cenazemi bırakıp antrenmana geliyorum. Ankara'da kayınpederimi toprağa verdim, 2 saat sonra maça çıktım. Sen gelirsin kulüpten para istersin, para verilmedi diye tribünden hocaya, oyunculara küfredersin. Bu mu senin taraftarlığın?"

"Belediye personeli bu kulüpten niye pirim alır?"

Takımda, kulübün borçlarından kaynaklanan problemlerin daha önce de sık sık yaşandığını ifade eden Ümit Özat, "Benim mukavelemde 1 lira yazmıyor. Bu kulübü 75 milyon lira borca ben sokmadım. Beni çok fazla konuşturmasınlar. Benim tek derdim, genç oyuncuları yetiştirip, bu takım düşecekse de şerefli bir şekilde düşmesi ama çıktığı yerden de küllerinden doğarak çıkması." ifadelerini kullandı.

Personel olmadığı halde kulüpten bazı kişilerin prim aldığını iddia eden teknik direktör Özat, şunları kaydetti:

"Bu kulüpte çalışmayıp, bu kulübün personeli olmayıp yıllarca prim almışlar. Beni konuşturmasınlar, namussuzluk yapmasınlar. Ben burada primleri kesmeseydim bu kulübün kasasından 2-3 milyon lira daha para çıkardı. Benden önce 45 kişiye prim dağıtılıyormuş. Kim bunlar? Belediye personeli. Belediye personeli bu kulüpten niye prim alır? Birinin şoförü, diğerinin yancısı. Bu kulüpte maaş bordrosu olmayan adam benden prim bekliyor. Bu çocuklar kan revan içerisinde kalacaklar, paralarını zamanında alamayacaklar, ben bu çocuklardan keseceğim personele mi vereceğim? Personel diye bir şey yok ki burada. Belediyenin maaş verdiği adama ben niye prim vereyim? Ama ne oluyor, çıkarlar konuşunca vicdanlarını susturuyorlar."

Özat, bazı internet sitelerinde yer alan, basın mensuplarına antrenmanı kapattığına yönelik haberlere de tepki gösterdi. Taktik idmanı kapatmasından dolayı bu olayın yaşandığını anlatan Özat, "Sen 3 ayda bir kere bile antrenmanı izlemeye gelme, ondan sonra tesadüfen geldiğin bir gün kapattım diye hakaretamiz cümleler kur. Gel bir de benim yüzüme konuş. Ondan sonra diyorlar ki, Ümit kavgacı. Bu ülkede benden daha namuslusu, dürüstü, efendisi yok. Bana efendi olana ben de efendiyim." şeklinde konuştu.

Ümit Özat, tecrübeli futbolcu Sinan Kaloğlu ile teknik bir kararla yollarını ayırdıklarını ifade etti.

Öte yandan, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayan Mersin İdmanyurdu'nun antrenmanına, futbolculardan Welliton ve Serkan Balcı katılmadı.

Kaynak: AA / Spor

Mersin İdmanyurdu Macit Özcan Ümit Özat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title