Haberler

Mersin Heyeti Japonya'dan Döndü

Japonya’daki Kardeş Kent Kushimoto Belediyesi’ni Ziyaret Eden Mersin Heyetinin, Bu Ülkeyle Turizm Konusunda Görüşmeler Yaptığı Bildirildi.

Japonya’daki kardeş kent Kushimoto Belediyesi’ni ziyaret eden Mersin heyetinin, bu ülkeyle turizm konusunda görüşmeler yaptığı bildirildi.

Kushimoto Belediyesi'nin resmi daveti üzerine Japonya'ya giden Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Başkan Vekili Erol Ertan, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve Mersin Türk-Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz’den oluşan heyet, 3-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette bir dizi temaslarda bulundu. Japonya'daki ziyaret sırasında Ertuğrul fırkateyninde 1890 yılında gerçekleşen kazada şehit olan 587 Türk denizcisinin anısına bir tören düzenlendi. Törene Türk heyetin yanı sıra Kushimoto Belediye Başkanı Mustafa Shigeki Matsubara ve Japon yetkililer katıldı. Saygı duruşu ve konuşmaların ardından anıta çelenk burakıldı. Türk heyeti daha sonra Kushimoto Belediye Başkanı Matsubara’yı makamında ziyaret etti. Kushimoto Belediyesi’nde düzenlenen törenle Mersin-Türk Japon Dostluk Derneği tarafından ressam Ahmet Yeşil’in yaptığı yağlı boya tablo, Kushimoto’daki Türk müzesinde sergilenmek üzere armağan edildi. Ardından Japon turizm sektörü temsilcileri ile Japon turistlerin Mersin’e gelmesi yönünde bir tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, Japonca hazırlanan broşürler ve afişler dağıtıldı. Kushimoto’daki çeşitli tarihi ve turistik yerlerde inceleme yapan heyet, akşam düzenlenen veda gecesinde Kushimoto Belediyesi Silifke folklor ekibinin sunduğu gösteriyi beğeniyle izledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin yüz yılı aşkın süredir karşılıklı anlayış içinde geliştiğini ve bu ziyaretten sonra turizm, ticaret, ekonomi gibi alanlarda üst düzey ilişkilerin başlaması arzusunda olduklarını belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Kushimoto halkının sıcak ilgisinden ve Japonya’nın çok gelişmiş bir ülke olmasından etkilendiğini, ayrıca Mersin’den 10 bin kilometre uzakta, Mersin’in kültürünü yaşatan Kushimoto Silifke folklor ekibinin sunduğu gösterinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kushimoto’daki resmi ziyaretlerini tamamlayan heyet, Kushimoto’nun bağlı bulunduğu Wakayama eyaletinin Wakayama şehrine geçerek sırasıyla Wakayama Valisi Yoshinobu Nısaka ve Eyalet Meclis Başkanı Yuichi Nakamura’yı ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında devam eden kültürel ve dostluk ilişkilerinin yanında başta turizm olmak üzere ekonomi ve ticaret alanlarında da ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. 28 Nisan 2008 tarihinde Eyalet Meclis Başkanı Nakamura’nın, bu konuları görüşmek üzere Mersin’e gelmesi kararlaştırıldı.

(HK- 14.04.2008 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

title