Haberler

Mersin'deki Sel

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, kentte sel nedeniyle afet durumu yaşandığını söyledi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, kentte sel nedeniyle afet durumu yaşandığını söyledi.

Ak Parti Erdemli İlçe Başkanlığının bir düğün salonunda düzenlediği "Aralık ayı Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısına" AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan ile çok sayıda partili katıldı.

Tezcan, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarında büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin önünü açmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Tezcan, şöyle devam etti:

"İlk adımı attık ve 18 madde TBMM Anayasa Komisyonu'ndan geçti ve bir hafta sonra meclise geliyor. Bu nedenle de belki bir ay süreyle sizlerle birlikte olamayacağız ve bu yasanın geçmesi için Ankara'dan hiçbir yere gitmeyeceğiz. 330 sayısını çıkartmak için çalışacağız. Yeni anayasa çalışmalarının ilk başından itibaren komisyonda ve TBMM'deki çalışmalarda bize sonuna kadar destek ve omuz veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP milletvekillerine yürekten teşekkür ediyoruz."

Mersin'de yaşanan sele de değinen Tezcan, şöyle konuştu:

"Hepimiz iyi biliyoruz ki son iki yıldır ne yağmur ne de kar yağışı oldu. Kuraklık kendini iyiden iyiye gösterdi. Bu yıl kar yağışı erken başladı ve mevlam hepimizin gönlüne göre kar yağışının ardından yağmur da yağdırdı. Tabi ardından yağmurla karların da erimesi sel afetini birlikte getirdi. Mersin'de yaşananlar afettir. Ben 2001 yılında bunu yaşadım aynı durum 1968 yılında da yaşandı. O dönemde de her taraf sel suları altında kaldı. Burada kimseyi suçlamıyoruz, Allah'tan gelen bir afet diyoruz. Allah beterinden esirgesin. Yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına da metanet diliyoruz. Sel afetinin yaralarını el birliğiyle saracağız."

Hacı Özkan da yaptığı konuşmada, selde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, "Mersin'de yaşanan resmen afettir. Ben 2001 yılındaki sel afetini de gördüm bunu da gördüm. Bir hafta önce Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke ilçelerinde kar afeti yaşanmıştı şimdi de Mersin merkez ve Tarsus ilçemizde sel afeti yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Tezcan AK Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title