Haberler

Mersin'de erkenci siyah üzüm, fiyatıyla üreticisini sevindirdi

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde yetiştirilen erkenci siyah üzümde tüketici talebi ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yetiştirilen erkenci siyah üzümde tüketici talebi ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, bu sezon Erdemli genelinde 200 dönüm örtü altı seradan 1000 tonluk üretim beklediklerini söyledi.

Hasadın sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle geçen yıla göre erken başladığını dile getiren Şahin, gerek talep gerekse fiyatıyla siyah üzümün bu sezon üreticisini sevindirdiğini kaydetti.

Üzüm üreticisi Fatih Öngeli de domatese alternatif olarak 10 yıl önce siyah üzüm yetiştirmeye başladıklarını ifade ederek, "Bu yıl hava şartlarının ılıman gitmesinden dolayı geçen yıldan 3 hafta erken üzüm hasadına başladık. Hasada başladığımızda kilogram fiyatı 50 ile 60 lira arasında gidiyordu. Şu an 25-30 lira arasında alıcı buluyor. Hasat yaklaşık 1 ay sürüyor yani bayram sonrası siyah üzüm hasadımız bu fiyatlardan sona erer diye düşünüyoruz." dedi.

Siyah üzüme talebin fazla olduğunu anlatan Öngeli, talebin artmasıyla iyi bir seviyeye gelen fiyatların kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Üretici Hüseyin Üstül de serada üzüm yetiştirmeye bir yıl önce başladıklarını ifade ederek, "Serada üzüm yetiştirmek domates ve diğer sebze ürünlerine nazaran işçiliği çok az. Fiyatı iyi ve en önemlisi de erkenci çıkması. Masrafı olmayan bir alternatif ürün diyebiliriz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rasim Şahin Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title