Haberler

Mersin'de engelsiz deniz keyfiMersin'de engelsiz deniz keyfi

Güncelleme:

Mersin'de engelsiz deniz keyfiMERSİN'in Erdemli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen rampalarla engellilerin engelsiz olarak denize girmeleri sağlandı.

Mersin'de engelsiz deniz keyfi

MERSİN'in Erdemli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen rampalarla engellilerin engelsiz olarak denize girmeleri sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından işletilen kentin mavi bayraklı sahillerindeki 9 büyük plajda, engellerin hayatını kolaylaştıracak ve engelsiz tatil yapmalarına imkan sağlayacak çalışmalar yapılıyor. Plaja kazandırılan engelli rampası sayesinde engelli vatandaşlar, rahat bir şekilde denize girebilirken, güneşin, kumun ve sahilin keyfini doyasıya çıkarabiliyor. Deniz içinde kuma oturtulan rampa sayesinde engelliler herhangi bir risk olmadan tekerlekli sandalyeyle denize girebiliyor ve yüzmek için açılabiliyor. Engellilere yardımcı olmak üzere görevliler de gün boyu hazır bekliyor. Daha önce engelliler için düzenlemenin yapıldığı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde engelliler gönüllerince denizin keyfini çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, plajlarda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Plajımızı pandemi ve diğer sağlık kurallarına göre uygun olarak düzenlenmiştir. Halkımızın her alanda, her yaş grubunu da rahat ettirebilmek için özel ihtimam göstermekteyiz. Bunlardan bir tanesi de engellilerimizdir. Engellilerimizin de tatile ve dinlenmeye ihtiyacı var. Onların da engelsiz bir yaşama ihtiyacı var. Bu nedenle belediye başkanımız engellilere pozitif ayrımcılık yapıyor. Onun için plajlarımızın çoğuna engelli rampası yerleştirdik. Zaman zaman aldığımız tepkiler bizi çok mutlu ediyor. Engellilerimiz de buradan mutlu ayrılıyor. Bu da bizim enerjimizi arttırıyor. Engellilerimiz ve yaşlılarımız için plajlarımızda ayrı bölümler mevcut. Ayrıca sadece rampa değil onlar için özel şezlong ve şemsiye, duşa kabinlerimiz onlar için yapılmış duş ve tuvaletlerimiz de mevcuttur" dedi.

Karaman'dan gelerek tatil keyfi yapan Semra Akpınar, engelli rampasının olmasını kendisinin de rahat bir tatil geçirmesini sağladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bedensel engelli Gürdal Kale de, düzenlemenin engellilere engelsiz bir tatil yaşattığını söyleyerek, herkesi Kızkalesi'ne beklediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title