Haberler

Mersin'de 22 Asker ve Polis Adliyeye Sevk Edildi

Mersin'de 22 asker ve polis adliyeye sevk edildi

MERSİN'de darbe girişiminde bulundukları iddiasıyla ile gözaltına alınan aralarında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu 7'si asker, 1'i sivil memur 14'ü polis 22 kişi adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada polis geniş güvenlik önlemi alarak hastanenin acil kısmı ile hastane önündeki yolun bir kısmını trafiğe kapattı. Daha sonra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Deniz Binbaşı İlhan Tabur, Deniz Yüzbaşı Tuncay Kabukcı, Deniz Astsubay Başçavuş Hakan Öğüt, Deniz Uzman Çavuş Mehmet Şimşek, Deniz Astsubay Üstçavuş Mehmet Emin Toker, Deniz Uzman Çavuş Serkan Açar, sivil memur Kadir Nevzat Yontgan ile polislerden emekli 2'nci sınıf Emniyet Müdürü Salim Yavuz, 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen, 4'üncü sınıf Emniyet Müdürleri Selahattin Akçay, Yaşar Şimşek, İsa Karabudak, Emniyet Amiri Bekir Polat, Emniyet Müdürü Recep Yıldız, daha önce ihraç olan Emniyet Amiri Koray Gün, Başkomiser Süleyman Akçin, Komiser Yardımcıları Seydi Vakkas Fidan, Mustafa Uyanık, polis memurları İrfan Tellioğlu, Seren Kesici ve Mustafa Gezginci hastaneye alındı. Bu sırada polis, şüphelilerin başlarını aşağıya eğmelerine izin vermeyerek eliyle yukarı kaldırdı. Polis ve askerlerden bazıları kendilerini görüntüleyen gazetecilere darbeci olmadıklarını söyledi. Sağlık kontrolünün ardından 22 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi ve arka kapıdan içeri alındı.

VALİNİN GÖZALTINA ALINMASINI İSTEMİŞTİ

Darbe girişimi sırasında kendisinin sözde 'Sıkıyönetim garnizon komutanı' olduğunu belirten Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, jandarma ve emniyet yetkililerini arayarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve kaymakamların gözaltına alınmasına karar verdiğini söylemişti. 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen de kendisini sözde 'Sıkıyönetim komutan yardımcısı' ilan edip, polis telsizini korsan bildiri yayınlaması için Tuğamiral Demirhan'a vermişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Mersin Valiliği'nden konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Mersin'de çeşitli rütbelerde 257 emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığı, adli yargı mensuplarından 75 hakim ve savcının görevlerinden uzaklaştırıldığı, bunlardan 11'inin tutuklandığı, ayrıca 6 Vali yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan 3 personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açığa alınan Vali Yardımcılarının ise Ali Katırcı, Eyüp Sabri Kartal, Ogün Bahadır, Şükrü Yıldız, Veysel Özgür ve Mehmet Kurt olduğu belirtildi.

İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Devlet Hastanesi Mehmet Şimşek Hasan Basri Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title