Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin İftar Sofrası Çamlıyayla'da

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında 13 ilçede düzenlenen iftar yemekleri, Çamlıyayla ilçesindeki iftar programı ile son buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında 13 ilçede düzenlenen iftar yemekleri, Çamlıyayla ilçesindeki iftar programı ile son buldu.

Çamlıyaylalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde, 3 bin kişi Çamlıyayla Pazar Yeri'ne kurulan iftar sofrasında bir araya geldi. Programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çamlıyayla Kaymakamı Abdurrahman Çiftçi, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar sofralarında bir araya gelen Çamlıyaylalı vatandaşlar, ilahiler ve semazen gösterileri ile Ramazan ayının maneviyatını da yüreklerinde hisseti. Ayyıldız İlahi Grubu'nun söylediği ilahiler ve semazen gösterilerinin ardından Çamlıyaylalılar, okunan duaların ardından oruçlarını açtı.

Programda konuşan Başkan Kocamaz, ilçelerde düzenlenen iftar yemeklerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve birebir sıkıntılarını dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, "Bereket ayı olan Ramazan ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçede iftar sofraları kurup, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu 13 ilçeyi dolaşırken vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve ilçelerimizin eksiklerini yerinde dinleme ve inceleme fırsatı bulduk. Biz yıllardır sizlerle beraber bu yolu yürüyor ve Çamlıyayla ile sürekli irtibat halinde çalışıyorduk. Ama bugün sadece Çamlıyayla değil bütün ilçelerimizin eksiklerine yetişiyoruz. Tabi bunlar sizin dualarınız ve desteğiniz sayesinde oluyor" dedi.

Ülke gündemini de değerlendiren Kocamaz, "Memleketimiz zor günler geçiriyor. Bu dönemlerde sürekli hainler tarafından gerçekleştirilen terör olayları ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Karbon kağıdına yazılmış gibi aynı demeçler söyleniyor. Hemen her geçen gün şehit haberleri geliyor. Bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu kötü haberlerin gelmediği, huzur ve kardeşlik içinde bir Ramazan Bayramı geçiririz. Gelecek Ramazan Bayramı'nın ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Hepinize halk deyimiyle 'essahlı bayramlar' diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ramazan ayını Çamlıyayla'nın doğası ve havası sayesinde rahat geçirdiklerini ifade eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise, "Çamlıyayla'nın bu güzel havasında Ramazan ayı bir başka geçiyor. Gerek doğası gerekse yayla havasında insanlar sıkıntı yaşamadan oruçlarını tutuyor. Çamlıyaylalılar olarak bu açıdan şanslıyız. Çok bereketli hayırlı bir aydayız. Bu hayırlı ayda sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizi burada bir araya getiren ve bu günün mimarı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a, Çamlıyayla halkına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, hepinizin gelecek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz İsmail Tepebağlı Çamlıyayla Yerel Haberler

title