Haberler

Mersin Barosu Başkanı Antmen Açıklaması

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, "Adli tatil adı altında iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılması hukuk, adalet ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olmaktadır" ifadesini kullandı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, "Adli tatil adı altında iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılması hukuk, adalet ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olmaktadır" ifadesini kullandı.

Antmen, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Temmuz itibariyle başlayan ve ağustosta sona erecek adli tatilin kaldırılması gerektiğini savundu.

Adli tatilin zaman kaybına neden olduğunu ileri süren Antmen, "Çağa uymayan adli tatilin kaldırılması, Türkiye yargısı için çok daha iyi olacaktır" sözlerini kullandı.

Adli tatilde ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleriyle bunlara karşı yapılacak itirazlar ve diğer başvurular hakkında karar verilmesi gibi birçok davanın görülmeye devam ettiğini kaydeden Antmen, şöyle devam etti:

"Ancak, bu işler dışındaki ve özel kanunlarında bahsedilenler dışındaki işler için süre işlemez. Usul hukuku bu şekilde adli tatili tanımlarken, avukatlar bırakın keyifli bir tatil yapmayı, hem kişisel hem mesleksel ve hem de ülkemiz açısından kaygılar ile bu süreci karşılıyor. Yıllardır defalarca bahsedilen, talep edilen, üzerinde ısrarla durulan avukatlık mesleğinin hiçbir sorunu çözülmemekte, avukatlık sınavının halen getirilmemesi ile mesleki bozulma, mesleki değer kaybı gün geçtikçe artmakta ve mesleğin sorunları dağ gibi çoğalmaktadır. Adli tatil adı altında öncesini ve sonrasını da kapsayacak şekilde aylarca tam verimli olarak iş yapılmaması, adli tatilde adli tatil nöbetçilerinin görevlerini tam anlamı ile yapmamaları, adli tatil adı altında iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılması hukuk, adalet ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olmaktadır"

Kaynak: AA / Yerel

Alpay Antmen Türkiye Mersin Çağa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title